Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2024.10.11.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 11. péntek 07:51
Eső és futó záporok között talán a napot is láthatjuk ma, a közeledő hidegfront miatt azonban fájhat a fejünk.
eső felhőszakadás minap indító
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Pénteken reggel már csak a keleti-északkeleti tájakon eshet. Napközben túlnyomóan napos időre készülhetünk, azonban a Dunántúlon és keleten, északkeleten erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, itt zápor, akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északi, északnyugati szél sokfelé élénk, erős lesz. Hajnalban 8-15, délután 15-22 fokot mérhetünk - olvasható az idokep.hu oldalon. 

Orvosmeteorológia

Pénteken hidegfronti hatásra készülhetünk, emiatt elsősorban fejfájásra, migrénre panaszkodhatnak az érzékenyebbek. Türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. Emellett a szél többfelé élénk, erős, lesz, ami tovább fokozhatja fejfájásos panaszokat, valamint nyugtalanságot okozhat.

Közlekedésmeteorológia

Pénteken a középső és a nyugati országrészben élénk, olykor erős széllökések ronthatják a járművek menetstabilitását. Esőtől, záporoktól vizes, nedves útviszonyokra reggel még a keleti, északkeleti területeken lehet készülni. A napos tájakon, időszakokban érdemes lesz napszemüveget viselni. A hidegfronti hatás miatt ingerlékenyebbek, türelmetlenebbek lehetünk, emiatt vezessünk óvatosabban, tartsunk nagyobb követési távolságot. 

Levegőminőség

Jó szennyezettségi értékeket mérnek a műszerek Miskolc területén a pmmonitoring.hu adatai szerint péntekre virradóra. 

Útinform

A Miskolci Városgazda hírei következnek a miskolci utakról.

Félpályás útlezárásra az alábbi helyeken kell számítani:
Attila u. 3
Árpád út.73
Balassi u. 12
Barlang u. 2
Bartók Béla u. 39
Baross G. u. 13.
Báthori sor 54
Bíró u. – Gépész u. kereszteződés
Endresz Gy. u. 30.,
Egres u.3
Előhegy u. 96
Erdélyi u. 2.
Erzsébet sétány 5
Eszperantó u.-Szűcs S.u. kereszteződés 
Farkas A. u. 1
Farkas A. u. – Bádogos u. kereszteződés 
Forrásvölgy u. 12
Franklin B. u. 12
Geró u 29
Gőz u. 8
Honszerző u. 7
Hóvirág u.-Baráthegyalja u. sarok
Kassai u. 42
Kavics u. 52
Kis-Kőkötő u. 75
Kolozsvári u. 26.,
Koppány u. 16
Kőrösi Cs. S. u. 1
Lauday u 1.
Lehár Ferenc u. 27
Losonczy u. 36
Medgyessy u. 8
Mélyvölgy u. 8
Miklós u. 36
Nándorfehérvári u. 16
Nagy Lajos király u. 3
Nagyszebeni u.1.
Nyár u. 34
Pozsonyi u. 84
Róna u. garázssornál
Sályi u. 1.
Soltész N. K. u. 24
Soltész N.K.u. 30
Soltész N.K.u.137
Szabó Zoltán u. 5
Szamóca köz eleje
Szarkahegy u. 6 
Szarkahegy u. 22
Tamási Á. u. 8
Tapoly u. 8.,
Tass u.
Tass u. – Álmos u. kereszteződés 
Táncsics tér (Emlékműnél)
Temesvári u. 21
Templom tér 1-3
Testvérvárosok útja 12
Topiczer u. 58.,
Vologda u. 16
Zrínyi u. 55
Zsigmondy u. 8.,

Vasúti átjáró ideiglenes lezárása

A MÁV megrendelésére történő vágány- és átjáróépítés miatt folytatódik a Miskolc környéki vasúti átjárók lezárása a Bogáncs utca környékén.
A Miskolc, Bogáncs utca – 80 sz. v.vonal 1778+17 sz. közút - vasúti átjáróban: október 11. (péntek) 22:30 és október 12. (szombat) 05:00 között, valamint október 13. (vasárnap) 07:00 és október 15. (kedd) 18:00 között teljes pályás útlezárásra kell számítani. 

A jelzett időszakokban a terület megkerülésére a 304-es út használata javasolt (Miskolci utca - Kistokaji körforgalom iránya). A teljespályás útlezárás miatt a beruházó az arra közlekedők türelmét és megértését kéri.
 
Horoszkóp

Kos napi horoszkóp (03.21.-04.20.)
Pénteken a bolygók szerint igazán jó formában leszel, de vigyázz, ne feszítsd túl a húrt! Akkor vagy ugyanis a leghatékonyabb, ha az aktivitás-pihenés arányba kerülnek egymással a mindennapokban is. Munkahelyeden egy vitás helyzetben határozott és elegáns a fellépésed, amellyel sikert aratsz.

Bika napi horoszkóp (04.21.-05.20.)
Pénteken egy üzenet vagy hír érkezhet, ami lehet jó, de rossz is. Fontos, hogy ne fogadd el elsőre készpénznek az abban foglaltakat. Könnyedén elképzelhető ugyanis, hogy mindez félreértésen alapul és utóbb kiderül, éppen az ellenkezője igaz mindennek. Ellenőrizd a tényeket és várj!

Ikrek napi horoszkóp (05.21.-06.21.)
Úgy érzed (és valószínűleg nem tévedsz nagyot), hogy valaki teljesen figyelmen kívül hagyja az érzéseidet. Ha érzed, hogy az illető rendkívül önző és csak a saját szemüvegén keresztül képes tekinteni a dolgokat, talán itt az ideje, hogy átgondold a prioritásokat kettőtökkel kapcsolatban.

Rák napi horoszkóp (06.22-07.22.)
Ma különleges napod lesz. Egy fontos kérdéssel kapcsolatban hallgass a megérzéseidre, a Hold és a Plútó együttállása miatt most nagyon jól működik az intuíciód. Vigyázz, mert a Hold és a Mars szembenállása (Mars a jegyedben van) miatt, most hirtelen dühkitörésed lehet.

Oroszlán napi horoszkóp (07.23-08.22.)
Pénteken váratlan helyzetek dominálnak, de ezeken könnyen úrrá tudsz lenni, ha használod a józan eszed. Bármilyen felfordulás is keveredjen, te maradj higgadt! Nagyon izgalmas témák kerülnek ma terítékre.

Szűz napi horoszkóp (08.23-09.22.)
Eléggé felráz most a Hold és az Uránusz fényszöge, mert olyan témákat „dob be”, amik váratlanul érnek. Most olyan inspirációid, vagy sugallataid is lehetnek, amik segítségével megoldhatsz régóta halogatott ügyeket.

Mérleg napi horoszkóp (09.23-10.22.)
Szép nap lesz a péntek, és nemcsak azért mert este már kezdetét veszi a hétvége: ma nagyon jó híreket kaphatsz egy fontos üggyel kapcsolatban. Talán reggel még nem is sejted, hogy fogsz örülni neki.

Skorpió napi horoszkóp (10.23-11.22.)
Pénteken lehet egy kellemetlen beszélgetésed. De te most bárkit meg tudnál győzni a Vénusszal a jegyedben. Ne feledd, hogy mindenki a saját szavaiért tartozik felelősséggel. És nem kell meggyőznöd a másikat semmiről.

Nyilas napi horoszkóp (11.23-12.21.)
Nagyon szerencsés lesz a mai nap! Egy nem mindennapi lehetőség jöhet ma veled szembe: lehet ez egy új munka, egy új ismeretség, kapcsolat, ami most veszi kezdetét, vagy valamilyen nyeremény is akár. Járj nyitott szemmel!

Bak napi horoszkóp (12.22-01.20.)
Ma még a Bak jegyében jár a Hold, és csak estefelé lép át a Vízöntőbe. Felerősíti a képességeidet: most megérezhetsz olyan dolgokat, amik eddig rejtve voltak, megláthatsz olyan összefüggéseket, amik eddig nem voltak tiszták. Figyelj a belső hangra!

Vízöntő napi horoszkóp (01.21-02.18.)
Igazán jó napod lesz a péntek! Habár tényleg egész héten azt sem tudtad, hol áll a fejed, mostanra elsimulnak a problémák, és kezdesz kifelé mászni a teendők sűrűjéből. Délután jutalmazd meg magad az egész rohanós hétért egy finom kávéval, teával!

Halak napi horoszkóp (02.19-03.20.)
Pénteken egy családi ügy keresztülhúzhatja a számításodat és ez arra kényszerít, hogy átszervezd a napod. Talán az is eszedbe juthatna, hogy most az egyszer lehetnél te a fontossági sorrend elején és csak utána következzenek azok a dolgok, melyek mások számára fontosak. (astronet.hu)

További hírek

Olvasnivaló