Ugrás a tartalomra

Mini, a hős: a törpe pincser mentette meg gazdáit és hatvan másik kutyát a tűztől Lyukóban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 22. vasárnap 08:29
Egy kutyamenhelyet üzemeltető miskolci házaspár arra ébredt kedd hajnalban, hogy lángol a kazánházuk. A balesetben senki nem sérült meg, ami egy apró megmentőnek, Mininek, a család törpe pincserének köszönhető, aki pont időben ébresztette fel gazdáit, aztán félelmet nem ismerve terelte a tűz elől a többi ebet - tudósított az esetről az RTL.
Fotó: Mocsári László

A kiskutyájuk mentette meg az életüket – erről mesélt a csatorna Híradójának egy miskolci, Lyukóban élő házaspár. Kedden éjjel ébresztette őket az egyéves törpe pincserük. Kiderült, hogy már lángol a kazánház. Mire a tűzoltók kiértek, a férfinak sikerült elfojtania a lángokat.

A házaspár egy kutyamenhelyet üzemeltet a telkén, a Lyukó Tappancsai Egyesület keretein belül. Télen a kutyák a kazánházban húzzák meg magukat éjszakára. Minden állatot sikerült időben kimenteni, a család szerint mindez Mininek köszönhető, aki félelmet nem ismerve a kutyamenhely lakóit is terelgette a tűz elől. Az állatvédők szerint hatvan kutya menekült meg annak köszönhetően, hogy a kiskutya időben jelzett.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!