Ugrás a tartalomra

Mint a Miami Vice-ban: kétszázmilliós fogás

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 09. péntek 08:58
Több kilogrammnyi metamfetamint és kokaint találtak a rendőrök egy nemzetközi akcióban egy szlovák-magyar bűnbandánál.

A csoport tagjai a gyanú szerint december végén Magyarországra csempészhettek négy kilogramm kokaint, amit elrejtettek, majd rövid időn belül értékesítettek.

A szervezet egyik veszprémi tagját egy hónappal ezelőtt járőrök Eplényben állították meg, és a gépkocsijának utasteréből több mint egy kilogramm kokain került elő. Szakértő megállapította, hogy a lefoglalt kábítószer kiemelkedően nagy tisztáságú, a különösen jelentős mennyiség több mint kétszerese; az ilyen tiszta kokaint a feketepiacon hígítás után dupla mennyiségben lehet értékesíteni - írták.

A nyomozók kiderítették, hogy a férfi a drogot Rajkán vette át a településen élő szlovák társától. Harmadik társuk egy szintén Rajkán élő szlovák férfi volt, akit a német hatóságok január 26-án tartóztattak le. Kölnben fogták el, amikor Hollandiából tartott Magyarország felé. Az autópályán a Német Vámhivatal járőrei állították meg az előtte haladó gépkocsival együtt, amiben szintén egy szlovák futár utazott. A két férfi URH-rádión kommunikált egymással. Kettejüktől összesen több mint hat kilogramm metamfetamint és heroint foglaltak le - olvasható. A három gyanúsítotton túl a bűnszervezet vezére, valamint a további bandatagok elfogására egyszerre hét magyar és három szlovák településen voltak elfogások és kutatások.

Hatvan rendőr bevonásával Rajkán, Budapesten, Balatonalmádiban, Veszprémben, Győrben, Zircen és Pozsonyban hajtottak végre akciót, amelyben hét embert kaptak el.
 A terepkutatás során bukkantak rá a magyar-szlovák határszakaszon, Rajka külterületén egy földbe ásott festékesvödörre, amelyben tégla formájú kokaintömböket találtak; a csomagok közel 1,5 kilogrammnyi kábítószert rejtettek.

A pozsonyi és a rajkai kutatásokon a nyomozók összesen 180 millió forintnak megfelelő eurót, valamint 30 millió forintnak megfelelő, értékes vagyontárgyakat foglaltak le, ezek között voltak órák és különböző járművek is, így vagyonvisszaszerzés keretében a bűnbandától elvont vagyon összege meghaladja a 200 millió forintot - írja a police.hu.hu

címlapkép: index.hu

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!