Ugrás a tartalomra

Miskolc és Aschaffenburg alaposan megünnepelte a testvériséget

Király Csaba
Utoljára módosítva
2021. szeptember 20. hétfő 08:50
Vasárnap virtuálisan ünnepelte negyedszázados testvérvárosi kapcsolatát a német Aschaffenburg és Miskolc. A két település kivetítőkön keresztül „kapcsolódott össze” és kedveskedett egymásnak különféle programokkal.

Már a héten elkezdődött a jubileumi programsorozat egy, mindkét városban megrendezett szimbolikus futással. Azonban az események vasárnap csúcsosodtak ki. Mivel a koronavírus-világjárvány éket vert a személyes találkozások közé, Miskolc és Aschaffenburg kreatívan kényszerültek áthidalni a távolság problémáját.

Galériánk a jublium miskolci helyszínéről; Fotó: Horváth Csongor

Úgy oldották meg a szervezők a 25 éve tartó aktív testvérvárosi kapcsolat közös ünneplését, hogy mindkét városban kivetítőkön keresztül követhették a másik fél programjait a jelenlévők. Miskolcon a Szent István téren található óriáskivetítő volt ennek a platformja. A gyakorlatban ez azt jelentette, 15 percenként váltakozott, hogy éppen melyik város programját nézhetik az emberek mind Németországban, mind itthon.

Veres Pál polgármester a jubileum kapcsán elmondta, hogy a több területre kiterjedő együttműködés Miskolc számára egy jó barátságot, kellemes időtöltést jelent. Emellett még sok német vendéget, illetve lehetőséget köszönhet a gazdasági, kulturális és társadalmi jó gyakorlatok megismerésére a megyeszékhely.

Az ünnepi programok között – egyebek mellett – mindkét oldalon szerepelt tánc (tőlünk a Miskolcz-Revital TSE és a Süttő Roland-Tombácz Anikó páros, valamint a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes), zene (hazai színekben a Perecesi Bányász Zenekar), imázsfilm lejátszása, tortavágás és a 25-ös szám megformálása emberekből.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!