Ugrás a tartalomra

Miskolc is összefogott a debreceni kisfiúért 

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2020. október 05. hétfő 11:29
Kettős tragédia miatt került nehéz helyzetbe a család.

Papp Zsombor a GYEK Onkohematológiai Osztályának kisbetege mielodiszpláziás szindrómában (MDS) szenved. Jelenleg csontvelő átültetésre vár egy lengyel donortól. A családban azonban nem Zsombor betegsége az egyetlen tragédia: a kisfiú tavaly decemberben egy autóbaleset miatt elvesztette az édesanyját. Zsombornak van egy nővére is, aki Debrecenben maradt, a nagymamájuk vigyáz rá. Az apuka ugyanis táppénzen van: a miskolci Roland Ház nyújtott neki szállást, hogy végig Zsombor mellett tudjon maradni és segíteni beteg gyermekének. Az ellátást, étkezést és ruháztatást, a kórházba szükséges dolgokat azonban saját magának kell előteremtenie. Mindez nem csak az erejét teszi próbára, de anyagi kihívások elé is állítja a férfit. Ezen a helyzeten próbál változtatni egy Hernádnémetiben élő anyuka, aki szívén viseli a beteg gyermekek sorsát. Hajdu Viktorné Adrienn az utóbbi év során számos alkalommal segített, több jótékonysági gyűjtés kötődik a nevéhez. Most is igyekezett megmozgatni az embereket.

- Zsomborról először a közösségi médiában láttam egy bejegyzést, azután vettem fel a kapcsolatot az apukájával – mondta lapunknak Hajdu Viktorné Adrienn. – Nem sokkal, miután elvesztette a feleségét, az élet újabb tragédiával sújtotta.
A kisfiú szombattól van sterilszobában, kemoterápiát kap: a csontvelősejtjeit lenullázzák, hogy elkezdhessék a donációt.
- Amit el szerettem volna érni első körben, hogy Zsombornak legalább a mindennapi dolgai meglegyenek: pizsama, ivólé, édesség, gyümölcs, fertőtlenítőszerek. Ez a vártnál jobban sikerült – számolt be az eredményekről Hajdu Viktorné Adrien, aki szerint a miskolci emberek példát mutattak a bajban.

Rengetegen segítettek

A gyűjtés szintén a közösségi médiában szerveződött.- Egy helyi étterem vállalta, hogy egy hónapon át biztosítja Zsombornak és az apukájának az ebédjét. Csatlakozott egy kedves taxisofőr is ehhez: ő saját költségén viszi be nekik minden nap a fent említett ételt. Egy pizzéria is jelentkezett, hogy egy héten keresztül biztosítja a „kórházban ragadt” család vacsoráját. Egy rendőr is vitt be ajándékokat a kisfiúnak, és elmondta, hogy a kapitányságon is szeretne gyűjtést szervezni Zsombor részére. És ez csak egy szelete a felajánlásoknak, szóval tényleg hihetetlen összefogás indult – meséli Hajdu Viktorné Adrien.

Ezzel azonban még nem ért véget a dolog. 
- Október 7-én elindul egy videóbejegyzés Zsomborról. Négy országosan ismert, híres előadó és együttes ajánlott fel árverésre egyedi, dedikált pólókat. Ezekre lehet majd licitálni, aminek a teljes bevételét Zsomborék kapják majd meg.

További hírek

Olvasnivaló