Ugrás a tartalomra

Miskolc polgármestere hivatalában köszöntötte Guzi Blankát

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2024. augusztus 26. hétfő 19:53
A párizsi olimpián negyedik helyezést elért Guzi Blankát hétfőn köszöntötte Veres Pál.
Fotó: Juhász Ákos

Veres Pál, Miskolc polgármestere köszöntőjében azt mondta, hogy a város közössége nevében köszönti Guzi Blankát, akinek további sikeres pályafutást kíván. A polgármester kiemelte, hogy az öttusa kemény sportág, hiszen öt számban is jól kell produkálni a remek teljesítményhez. Majd bizodalmát fejezte ki, hogy Guzi Blanka remek teljesítményének hozadéka is lesz, és biztos abban, hogy a Versailles-ban látottak után sok fiatal választja majd az öttusát. 

Gratulációját követően a polgármester egy plakettet, és egy, a város részletét ábrázoló festményt nyújtott át a DVTK sportolójának, majd bejelentette, hogy a város 2,4 millió forint pénzjutalomban részesíti a versenyzőt.

Ezt követően a polgármesteri hivatal ovális teremben tartott fesztelen beszélgetésen szóba kerültek a párizsi ötkarikás játékok eseményei, és beszéltek arról is, hogy a lovaglás most szerepelt utoljára az öttusa számai között.

Guzi Blanka felidézte, hogy gyermekkora óta álmodik az olimpiai szereplésről, Párizsban pedig átélte a rendezvény légkörét az olimpiai falutól kezdve a verseny színhelyéig. Azt, hogy mit érzett, szavakkal képtelen kifejezni. – Tizenötezer néző előtt adtam ki magamból mindent. Kis hiányérzet maradt bennem az elmaradt érem miatt, de pont ezért erős bennem a motiváció, a 2028-as Los Angeles-i játékokra – mondta, majd hozzátette: azzal, hogy azt erősítettem magamban, hogy a negyedik hely értékes, és úgy közelítettem meg, hogy nem veszítettem el a bronzérmet, hanem megnyertem a negyedik helyet, magamnak is segítettem feldolgozni a kezdeti csalódást és hiányérzetet. De a javamat szolgája az a rengeteg élménybeszámoló is, amelyre a hazajövetel óta hívnak. Az olimpikon megemlítette azt is, hogy a lovaglás, ami kiesett, hiányozni fog neki, de nem kesereg miatta. 

Most a pihenésnek van itt az ideje, amelyről edzője, Kállai Ákos azt mondta, hogy Blanka nagyon tüzes. Már edzene és vissza kell fognia, mert időt kell szentelnie az ünneplésre és a pihenésre is.

További hírek