Ugrás a tartalomra

Miskolci alkotók és miskolci támogatók fogtak össze a beteg gyerekekért

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2019. december 05. csütörtök 17:45
Miskolci alkotóművészek fogtak össze a beteg gyerekekért, saját munkáikat ajánlották fel és árverezték el. Így támogatták Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze által évekkel ezelőtt elindított jótékonysági akciót. Olyan sokan érdeklődnek, hogy külön kérésre meghosszabbították a határidőt, december 12-ig várják a felajánlásokat.
Fotó: Végh Csaba

- Háromezer először, másodszor, senki többet harmadszor, háromezer forint! - sok ilyen kalapácsütés után, a jótékonysági árverés végére 422 ezer forint gyűlt össze. A teljes összeget a beteg gyerekek karácsonyára fordítják. Komoly erő van abban az összefogásban, amit Miskolc képvisel - mondta az árverés házigazdája, Tocsev János Miklós, a Szabadidő Kulturális Egyesület alapítója.

- Ez egy olyan árverés, amivel Osváth Tibor „Segítsünk közösen egy mosolyért” kezdeményezését támogatva, szebbé tudjuk tenni azoknak a gyerekenek a karácsonyát, akik kénytelenek az ünnepeket a kórházban tölteni - nyilatkozta az árverés házigazdája, Tocsev János Miklós.

A gyermeki és a művészi lélek szorosan összekapcsolódik, egymástól elválaszthatatlan - mondták az alkotók. - Ha megfigyelünk egy pici gyermeket, amikor játszik, akkor azt láthatjuk, hogy kizárja a külvilágot, az olyankor nincs jelen. A gyermek a fantáziavilágában találja meg ugyanazt a közeget, amit a művész akkor, amikor alkot – hangsúlyozta Kovács Andrea alkotó.

A kezdeményezés olyan népszerű, hogy a Miskolci Nemzeti Színház művésze által létrehozott Facebook-csoportban már most minden eddigit meghaladó összeg gyűlt össze.

- Jelenleg 2 millió 300 ezer forintnál tartottunk, de még folyamatosan érkeznek a felajánlások és az adományok. Többen kérték a csoportból, hogy a december tizedikei dátumot hosszabbítsuk meg, így lett december tizenkettedike és december tizenhatodikán pedig már át is adjuk az ajándékokat a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban – mondta Osváth Tibor, a Miskolci Nemzeti Színház művésze, a „Segítsünk közösen egy mosolyért” kezdeményezés ötletgazdája.

Veres Pál polgármester, a rendezvény fővédnöke szerint ez az összefogás is azt szimbolizálja, hogy a jó ügy érdekében mennyire összetartóak a miskolciak.  

- Itt most összefogott a közélet, egy jó cél érdekében megmozdultak a művészek, megmozdultak azok az üzletemberek, akik hajlandóak tenni a jóért, és itt az értékek találkoztak. Ez jól látszik abból is, hogy a művészek hajlandóak voltak felajánlani azokat az alkotásokat, amiket a szervezők elárverezhettek, másrészt pedig szép számmal jelentkeztek azok, akik hajlandóak ezeket megvenni, ezzel is támogatva a nemes ügyet. Korábban is mondtam, hogy van ennek a városnak lelke, van ebben a városban lokálpatriotizmus és összefogás. Ez a rendezvény most ezt a legszebben bizonyítja – nyilatkozta Veres Pál.

A Velkey László Gyermekegészségügyi Központon kívül idén az időseket is szeretnék megajándékozni, így a jótékonysági bevételből a Boldogkőváraljai Szociális Otthont is támogatják.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!