Ugrás a tartalomra

Miskolci blues Katowicében

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. augusztus 11. vasárnap 14:57
Miskolcot képviselve Katowicében lépett fel a B3 Blues Projekt még júliusban. Az együttes a visegrádi országok közös fesztiváljára állt újra össze, de olyannyira jól sikerült a fellépés, hogy októberben Miskolcon is koncertet adnak.
Fotó: minap

„Óriási élmény volt, én ilyen fesztiválon még soha nem voltam” – mesélt élményeikről Kurucz Attila, a B3 Blues Projekt egyik gitárosa a Miskolc Televízió zenei magazinjának, a Basszuskulcsnak. Hozzátette, hogy lelkileg nagyon feltöltődtek a lengyelországi vendégjátékon, ahol profi technikával dolgozhattak, és egy fantasztikus lengyel közönség előtt játszhattak.
– Ahogy ők szeretik a zenét, az igényes zenét, az nagyon meglepett engem – fogalmazott.

A V4 Blues Fesztiválra Csehországból és Szlovákiából is érkeztek fellépők, Magyarországot a B3 mellett a Pawn Shop Duo képviselte. A miskolci önkormányzathoz „futott” be egyébként a felkérés, hogy a visegrádi négyek országait összefogó fesztiválra delegáljanak egy blueszenekart. Ha már nemzetközi színtéren kell bemutatkozni, akkor a B3-ra esett a választás, így el is kezdték a szervezést.

A B3-ról tudni kell, hogy eredetileg egyetlen alkalomra állt össze egy miskolci klub tulajdonosának ötlete nyomán, azonban annyira jól sikerült a bemutatkozás, hogy félévente megismételték a koncertet. A koncepció lényege az volt, hogy három miskolci bluesgitáros – Kurucz Attila mellett Jónyer András és Csécsi Levente – a saját kedvenc dalait bedobta egy közös listába, és mindenki eldöntötte, hogy melyikben szeretne együtt zenélni a többiekkel. A dob-basszus alap állandó maradt, és miután a repertoár annyira szerteágazó stílusú, így egy női és egy férfi énekessel tartottak fellépéseket.

A koncertjeiken időnként olyan neves vendégek is tiszteletüket tették, mint mások mellett Benkő Zsolt (Herfli Davidson, Harakyru Band, Garda-Benkő duó) és Gál Gábor (Takáts Tamás Blues Band). A formáció érdekessége, hogy sohasem lépett fel kétszer ugyanabban a felállásban. Az egyik alapító gitárost az élet más területre sodorta, így a projekt évekre alvó üzemmódba került, azonban az idei fesztiválra újra aktivizálódott, és nagy sikerrel képviselte Miskolc városát az eseményen.

Most pedig egy újabb megvalósítandó projekt vár a B3-ra, hiszen október 11-én a Gárdonyi Művelődési Házban lépnek fel a Takáts Tamás Blues Band előtt. Erről és a lengyelországi fellépésről további részleteket hallhatnak majd hétfőn, a Miskolc Televízió híradóját követő Basszuskulcs zenei magazinműsorban.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!