Ugrás a tartalomra

A Miskolci Egyetem fenntartásába került a Földes Ferenc Gimnázium

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 20. csütörtök 14:48
A Miskolci Egyetem hosszú távú oktatásstratégiai tervei között fogalmazta meg a Földes Ferenc Gimnázium fenntartói átvételét azzal a szándékkal, hogy az intézmény a jövőben az egyetem gyakorlógimnáziumaként működjön. A gimnázium tanári kara és szülői munkaközössége támogatta a kezdeményezést.
Ősztől az egyetem gyakorlóiskolája lesz a Földes. Fotó: Osztie Tibor

A köznevelésért felelős miniszter nevében eljáró Köznevelésért Felelős Államtitkárság döntése alapján a Miskolci Egyetem fenntartásába került a miskolci Földes Ferenc Gimnázium, amelynek tanárai és diákjai a 2024/25-ös tanévet már az új intézményi rendszerben kezdik meg - írja közleményében a Miskolci Egyetem. 
Az egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány hozzájárulásával elindított kezdeményezést a Földes Ferenc Gimnázium tanári kara egyhangúlag támogatta a témában 2022 decemberében összehívott tantestületi értekezletén, amelyen a Miskolci Egyetem iskolafenntartói szerepvállalása mellett foglaltak állást. A döntés-előkészítés folyamatába bevonták a szülői munkaközösséget is.

A fenntartói jog átvételéről szóló igényt a Miskolci Tankerületi Központ terjesztette fel a köznevelésért felelős miniszterhez, akinek a nevében eljáró Köznevelésért Felelős Államtitkárság a fenntartói jog átadását engedélyezte a Miskolci Egyetem számára – tájékoztatta a Miskolci Tankerületi Központ vezetője az egyetem rektorát 2024. június 11-én kelt hivatalos levelében.

„A Miskolci Egyetem a minőségi oktatás fenntartása és a tehetséggondozás érdekében szorgalmazta a Földes Gimnázium fenntartói feladatainak átvállalását. A köznevelésért felelős államtitkár úr hozzájárulását követően a gimnázium az egyetemen folyó tanárképzéshez kapcsolódva gyakorlóiskolaként működhet tovább, erősítve Miskolc oktatási kultúrájának a színvonalát” – fogalmazott a döntés kézhezvételét követően Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

További hírek

Olvasnivaló