Miskolci étterem a döntőben
Az Aranykorona Történelmi Étterem versenyre nevezett étele a „segesvári bújtatott szűzpecsenye kertjeink javaival” fantázianevet kapta, mely minőségi magyar alapanyagokból készült, így nem csoda, hogy elnyerte a szakmai zsűri tetszését.
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete a Felcsúti Gimnázium együttműködésével ötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország étele” nevű, melegkonyhai szakácsversenyét, amelyre december közepéig várták a nevezéseket. Az étel fantázianevének kiválasztásánál Petőfi Sándor életéhez és költészetéhez vagy az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz köthetőnek kellett lennie.
Az Étrend Egyesület a többi közt Kőrössy Kálmán Venesz díjas séfet kérte fel az ételek zsűrizésére, akitől a Miskolc Televízió megtudta: a héttagú zsűri a kivitelezés, a szín, az íz, az állag, a megjelenés alapján döntötte el, megfelel-e a kiírásnak az adott fogás.
– Nagy büszkeség, hogy képviselhetjük Miskolcot egy országos versenyen. Nagyon örülünk annak, hogy sokan nemcsak az ételekre, hanem azokra is kíváncsiak, akik ezeket készítik – osztotta meg stábunkkal Szendrei Mihály.
Az Aranykorona Történelmi Étterem tulajdonosa szerint akkora az érdeklődés és a figyelem a verseny iránt, hogy a vendégek közül többen csak a szakács miatt keresik fel a vendéglátóhelyet.
Bálint Márk konyhafőnök ott jártunkkor elárulta: voltaképp egy szűz roládot burkoltak be pulykamellel, mángolddal és sertéskarajjal – köretként pedig egyebek mellett édesburgonyát és paszternákot adtak hozzá.