Ugrás a tartalomra

A miskolci Grubert Roland vezeti a Vöröskereszt hevesi szervezetét is

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. április 09. péntek 13:25
Április elsejétől Grubert Roland lett a feje a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének is. Így már a harmadik igazgatói posztot látja el a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Nógrád Megyei Szervezet igazgatója.
Korábbi felvétel

Grubert Roland több mint húsz éve aktív tagja hazánk legnagyobb humanitárius szervezetének. Diákévei alatt önkéntesként, később a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt elnökeként tevékenykedett. 2011-től igazgatója a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének. A véradásszervezésen, segélyezésen és tagtoborzáson túl irányítása alá tartozik például a Hajléktalanokat Gondozó Központ és a családi napközi. 

– Az elmúlt években a Borsodi szervezet sok újfajta szolgáltatást is bevezetett, olyan innovatív intézményeket hozott létre és programokban vett részt, amik valódi segítséget tudnak nyújtani a rászorulóknak Miskolcon és a megyében. Lett családi bölcsődénk, valamint több százmilliós fejlesztések valósultak meg a hajléktalanokat ellátó központban is: férőhelyeket bővítettünk, felújítottuk az épületeket, külső lakhatást szerveztünk az önkormányzat segítségével.

Grubert Roland vezetésével jött létre a Magyar Vöröskereszt első szociális farmja Mezőcsáton, és 2019-től kezdte meg működését Miskolcon egy társadalmi vállalkozás, ami megváltozott munkaképességűeket foglalkoztat. 2019 júliusától ő vezeti a Magyar Vöröskereszt Nógrád Megyei Szervezetét. Most pedig megbízott igazgatói állást kapott Egerben, ahol már eddig is sok projektben együttműködött Gortva Józseffel, aki februárban elhunyt, és akinek munkáját folytatni kívánja Grubert Roland.

– Törekedni fogok arra, hogy a jó gyakorlatokat mindenhol elsajátítsák a szakemberek és az intézmények; például szeretném, ha a társadalmi vállalkozásokat máshol is megvalósíthatnánk, mint ahogyan Borsodban tettük ezt. Hasonló a három megyei szervezet tevékenysége – véradásszervezés, elsősegélynyújtás, szociális segítségnyújtás –, mégis mindhárman tanulhatnak egymástól. Ezt szeretném erősíteni.

Borsodban százharminc munkavállalójuk van, Nógrádban negyvenöten, Hevesben tizenhatan dolgoznak. Nógrád megyében két szociális intézmény is működik: hajléktalanellátás Balassagyarmaton és családok átmeneti otthona Salgótarjánban.

További hírek

Olvasnivaló