Ugrás a tartalomra

Miskolci közbiztonság: az elmúlt 10 év legjobb adatai

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 24. péntek 14:39
„Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila képviselő urak folyamatosan gyalázzák, mocskolják a várost az országos sajtó kormánypárti médiumaiban, miközben tudják, hogy amit állítanak: hazugság” – kezdte pénteki sajtótájékoztatóját Szilágyi Szabolcs, a rendészeti bizottság elnöke. Mindezt annak kapcsán jelentette ki, hogy a miskolci fideszes képviselők azt állítják: romlik a közbiztonság Miskolcon. A rendőrség adatai azonban mást mutatnak.
Fotó: Mocsári László

„A rendőrség adatai szerint az elmúlt félévben harmadára csökkent a rablások száma Miskolcon a korábbi évekhez képest. Azokhoz az évekhez képest, amikor épp Hollósy András, Nagy Ákos, Soós Attila és a Fidesz volt hatalmon Miskolcon” – fogalmazott a Velünk a Város frakció önkormányzati képviselője. Példákat is említett: „Karddal vágta meg egy férfi egy másik férfi arcát a Miskolc Békeszálló-telepen 2017 márciusában. Zsilettpengéből és műanyag nyélből összeeszkábált vágó eszközzel vágta meg egy 24 éves férfi arcát egy háromfős társaság egyik tagja Miskolc főutcáján 2019. májusában. Tizenéves fiúk verték meg a miskolci rendőrkapitány helyettesét 2019 augusztusában. A támadás a belvárosban történt. A polgármestert Kriza Ákosnak, a rendvédelmi bizottság elnökét Hubay Györgynek, majd Szécsényi Mariannának hívták.”

Éppen ezért Szilágyi Szabolcs úgy véli: „Azokban az években, amikor a fideszes önkormányzati képviselők tehettek volna valamit azért, hogy azok a területek, amelyekre most hivatkoznak, az Újgyőri főtér, vagy a Centrum környéke ne legyenek olyanok, amilyenek, miért nem tettek semmit? Miért most kérik számon azt, amit 9 évük lett volna megoldani? Nekik 9 évük volt erre, nekünk eddig mindössze 7 hónapunk.

A rendőrség jelentése szerint csaknem 14 százalékkal csökkent a regisztrált bűnesetek száma Miskolcon. 5 százalékkal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma és 10 százalékkal a tulajdon ellen elkövetett szabálysértések száma. És ezek nem a Velünk a Város, nem politikai pártok, vagy a miskolci önkormányzat számai, hanem hiteles, rendőrségi adatok. Több területen is az elmúlt tíz év legjobb számadatait mutatja a rendőrség jelentése, amiben azt írják, hogy ezt a javulást a rendőrök és az önkormányzati rendészek közös munkájával sikerült elérni. A célunk pedig az, hogy a lakosság szubjektív biztonságérzetét is növeljük, hiszen a rendőrségi tények csak részeredmények, nekünk fontos, hogy a miskolciak is azt érezzék, hogy biztonságos a város, ahol élnek, ezen az úton haladunk tovább” – mondta az elnök.”

Szopkó Tibor, a Velünk a Város frakció tagja, a belváros önkormányzati képviselője,  arról beszélt: „A rendőrség egyébként a belvárosi szórakozóhelyek karantén utáni újra nyitását követően azonnal úgynevezett "nyomozóportyákat" és közös ellenőrzéseket szervezett az önkormányzati rendészettel, éppen azért, hogy még hatékonyabban tudjanak fellépni a csendháborítás és a hasonló problémák ellen. A városvezetés azt tervezi, hogy a korábbi évekkel ellentétben rendszeresen és alaposan kitakaríttatja a hétvégéken már kora hajnalban a belvárost, hogy az ott lakóknak ne kelljen minden reggel az előző napi bulik nyomaival szembesülni. És ugyanezért rendbe fogjuk hozni azokat a mostanra siralmas állapotba került belvárosi nyilvános vécéket is, amiket Nagy Ákos képviselő úr és párttársai 9 éven át hagytak lepusztulni annyira, hogy több tízmillió forintba kerül majd a felújításuk és az újra nyitásuk.”

Hangsúlyozta: „Hollósy András, Nagy Ákos és Soós Attila képviselő urak folyamatosan gyalázzák, mocskolják a várost. Amit csinálnak az nem politika. Amit csinálnak az szándékos károkozás a városuk ellen. Amit tesznek, azzal nap-mint nap Miskolcnak ártanak. Miskolc és a választóik nem ezt várják tőlük. Nagyon kérjük őket, hogy gondolkozzanak el ezen.”


Az elhangzottakra a miskolci Fidesz szóvivője reagált. Hollósy András érdeklődésünkre elmondta, „a miskolciak azt tapasztalhatják, hogy sajnos az elmúlt időszakban megszaporodtak a bűncselekmények, a szubjektív biztonságérzet romlott”. – Minden személyeskedést és vádaskodást visszautasítunk. A Velünk a Város frakciónak a mi sajtótájékoztatónkra volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán felébredjenek. Kilenc hónapja már, hogy csak a visszamutogatással foglalkoznak, ahelyett, hogy végre elkezdenének dolgozni. Kérjük a városvezetést, hogy tegyenek rendet Miskolcon.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!