Ugrás a tartalomra

Miskolci nap (2022.11.30.) - időjárás, levegőminőség, útinfó, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 30. szerda 08:02
Nulla fokra ébredtünk Miskolcon, és még a levegő minősége is romlott egyes városrészekben.

Időjárás

Kezdetben előfordulhatnak párás, ködös tájak. Napközben északkeleten, keleten süthet ki hosszabb időre a nap, máshol erősen felhős, borult lesz az ég. Átmenetileg kisebb eső, havas eső elszórtan a Dunántúlon és a déli tájakon fordulhat elő. Gyenge, mérsékelt lesz az északkeleti szél. Délután 3-9 fokot mérhetünk.

Levegőminőség

A levegő minősége - kevés kivételtől eltekintve - városszerte megfelelő és elfogadható, néhol még jónak is mondható. A Szonditelepen, Martinkertvárosban és Szirmán ellenben szennyezett a levegő. További részleteket a pmmonitoring.hu oldalon talál.

Útinfó

A Városgazda közlése szerint szerda reggel félpályás terelésre lehet számítani az alábbi helyeken:

Andor utca 104.
Bellervölgy u. 12.
Csokonai u. 48.
Dayka Gábor u. - Hunyadi János u. ker., híd felől
Előhegy u. 20., 22.
Huszár u. 27.
Kisfaludy u. - Koppány u. kereszteződés
Kis-Hunyad u. 13.
Klapka u. 12.
Könyves K. u. 29.
Mikes Kelemen u. 4.
Nagyváthy u. 25.
Nagysándor József u. 7.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Salétrom u. 14
Sas u. 5.
Sütő J. u. 2.
Vasöntő u. 5.
Vécsey u. 13.

Útlezárás:

a Vörösmarty M. u. az Y-híd építése miatt továbbra is lezárva
A Petőfi és a Rácz György utca találkozásánál lévő forgalmi csomópontot lezárták. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított egy forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába. Kerülni kell!

Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

Hibaelhárítási munkát végeznek a Horváth Lajos utca - Szentpáli István – Ady Endre utcák közötti szakaszon, azon belül is a Pláza parkolóépületeinek térségében. A munkák a magyar Telekom Nyrt. megbízásából folynak majd, december 2 – 5. között, péntektől hétfőig. A munkavégzés célja, a közútban elhelyezkedő, megsüllyedt alépítményi szekrény-fedlap cseréje. A munkák idején a fenti útszakaszon egyirányú lesz a forgalmi rend a Búza tér irányába. Az Ady Endre utca felől érkező járművek a Horváth Lajos utca – „McDonalds parkoló melletti utca” – Madarász Viktor utca útvonalon tudják megközelíteni a Szentpáli István utcát.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt és a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. u. kereszteződésben sárgán villognak a környéken zajló munkák miatt.

Horoszkóp

Kos
Hiába tervezted meg jó előre a mai napodat, a sors úgy hozza, hogy mindennek másképp kell történnie. Talán egy betegség dönt le a lábadról, talán váratlan vendégek akadályoznak meg, hogy azt tedd, amit szeretettél volna.

Bika 
A párod folyton másképp értelmezi a szavaidat: az az érzésed, semmiben sem közös már a véleményetek. Pedig csak a szavakban értitek félre egymást. Ám, ha a kapcsolatotok már csak a verbális kommunikáción múlik, akkor ez valóban nagyon zavaró lehet.

Ikrek 
Hosszú távú tervekkel kapcsolatosan vitatkozhattok ma otthon. Nem érdemes túlfeszíteni a húrt, mert ez valószínűleg olyan probléma, ami idővel magától is megoldódik. Egy biztos: a türelem hosszú távon sokkal kifizetődőbb.

Rák 
Nem várhatod el a másiktól, hogy mindenben egyetértsen veled, hogy mindig kiálljon melletted. Hagynod kell, hogy a véleménykülönbségének is hangot adjon. Azt azért elvárhatod persze, hogy ezt ne mások előtt tegye.

Oroszlán
A munkahelyeden ma feltűnhet a fenyegető konkurencia. Ne riadj meg a kihívástól. Inkább figyelj, mert egyáltalán nem szégyen az „ellenségtől” tanulni. Sőt, a legjobb, amit tehetünk, ha átvesszük a módszereit.

Szűz 
Teljes sebességgel működik a mókuskerék, és úgy tűnik, ennek semmi nem vet véget. Az jó, ha van mibe belevetned magad, hiszen, akkor van munkád, de azért a délutánra már próbálj meg lazítani. Közelednek az ünnepek, még egy kis kitartás!

Mérleg 
Ma sikerülhet meglepni a környezetedet. Olyan tulajdonságod kerülhet előtérbe, amiről eddig, talán még önmagadnak sem igen volt fogalmad se. A változás meglepő lehet, de csak pozitív értelemben. Örülj együtt szeretteiddel!

Skorpió 
A mai napon kissé veszekedőssé, kötözködővé válhatsz. Sok múlik a másik hozzáállásán, mennyire megy bele a vitába, mennyire veszi azt komolyan. Ha sikerül humorral elütni a dolgot, sokkal jobban jártok mind a ketten.

Nyilas
Ma megint extra hatékonyságot tanúsíthatsz. Negyed annyi idő alatt oldasz meg problémákat, mint a kollégáid. A hatékonyságodat persze nem csak a fürgeségének köszönheted, hanem egy újszerű megoldásnak, azaz a találékonyságodnak is.

Bak 
Nem könnyű mindig megtalálni az egyensúlyt a nemtörődömség és a túlzott aprólékosság között. Te különösen hajlamos vagy arra, hogy e két véglet között hányódj. Ma azonban a taktikázás mindennél fontosabb a munkahelyeden.

Vízöntő 
Ma egyedül maradhatsz a véleményeddel a családodban. Ne erősködj, akármennyire hiszed is azt, hogy te látsz tisztán, a jövő fogja csak megmutatni az igazságot. Lehet, hogy az inkább félúton lesz kettőtök véleménye közt.

Halak 
Egy barátodban csalódhatsz a mai napon. Vedd azonban figyelembe, hogy az illető nem készakarva ártott neked, őt is a kényszerűség mozgatta. Azért persze számon kérheted, hogy tisztázzátok a helyzetet. De ne legyél ellenséges vele!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!