Ugrás a tartalomra

Miskolci néptáncos a világkiállításon

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 17. hétfő 11:13
A Dubajban tartott Expón a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola egyik növendéke is képviseli hazánkat.
Zsarnay Adrián

A Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola egyik növendéke is képviseli hazánkat - és persze Miskolcot - január 22-26. között az Egyesült Arab Emírségekben, az EXPO 2020 dubaji magyar pavilonjában. A fél éven át tartó expó célja, hogy összehozza a világ különböző tájairól érkező nemzeteket és technológiákat.

Világkiállításokat egyébként 1851 óta rendeznek: az olimpiai játékok és a labdarúgó-világbajnokság után ez globálisan a harmadik legfőbb gazdasági-kulturális esemény. Az expót idén Dubajba vitték, ahol Magyarország is megmutatja kulturális kincseit. Zsarnay Adrián, a Szinvavölgyi Prücskök táncosa - a Szarvasi országos gyermek szólótáncverseny egyik “Kisbokrétás” táncos díjazottja - másik kiváló 19 táncossal utazik a közel-keleti csodavárosba. Az oktatás nemzetközi napján mutatják be a világ figyelő tekintete előtt tudásukat, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület jóvoltából. 

- Nagyon büszkék vagyunk rá és nagyon jó utat kívánunk mindenkinek, aki részt vesz ebben a nagyszerű programban - fogalmazott az esemény kapcsán Maródi Attila, a Szinvavölgyi Néptáncműhely Miskolc művészeti vezetője.

A mostani világkiállításról itt, míg a magyar pavilon kiállításairól, melyek közös témája hazánk természeti kincse, a víz, itt tájékozódhatnak olvasóink.

További hírek

Olvasnivaló