Ugrás a tartalomra

Miskolci társasjáték fociszurkolóknak

amigeleken.hu
Utoljára módosítva
2021. június 01. kedd 11:18
Izgalmas táblajáték született Miskolcon, ami az egész ország futballszurkolóit szeretné megszólítani.

A miskolci születésű Focikvíz egy stratégiai kvízjáték, melynek lényege, hogy a játékosok (csapatok) a magyar labdarúgás, a válogatott történetével kapcsolatos kérdések megválaszolásával tudják legyőzni ellenfelüket. A játékhoz minimum 2 fő szükséges, de gyakorlatilag bármennyien játszhatják, ők viszont 2 csapatot kell, hogy alkossanak. A játék a focipályákon megvalósuló cselekvéseket próbálja a lehető legjobban szimulálni, tehát lehet cselezni, passzolni, labdát szerezni, kapura lőni stb. A cselekvések közben a csapatok kvízpárbajokat vívnak, a győztes cselekvése lesz sikeres (pl. sikerül a passz, labdát szerez a védekező csapat stb.). A végső cél természetesen a gólszerzés.

A játék közben 600, különböző nehézségi fokozatú kérdésen keresztül ismerhető meg a magyar futball története, klubok, játékosok, emlékezetes mérkőzések vagy szurkolói dalok. A kérdések felölelik a magyar futball több mint 100 évét.

Múlt és jelen

A játékosok két csapat színeibe bújva versenyeznek: az „Aranycsapat”, illetve a 2021-es Eb-részvételt kiharcoló keret tagjaiként. A társas szeretne emléket állítani az elmúlt évek sikereinek, de fontosnak tartják a tervezők azt is, hogy a fiatalabb generáció játszva ismerje meg a múlt meghatározó labdarúgóit, csapatait és fontosabb eseményeit.

 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!