Ugrás a tartalomra

Miskolci városvezetés: hiszünk az összetartozás erejében

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. június 04. péntek 17:15
Közleményben reagált a miskolci városvezetés pénteken a Fidesz Facebook-bejegyzésben közzétett vádjaira.

A Miskolcon ellenzékbe szorult párt szerint valaki „önös érdekből vagy provokáció szándékával” eltávolította a népkerti Országzászlónál csütörtökön elhelyezett koszorúikat és mécseseiket. Azonnali kivizsgálást követeltek.

Ez megtörtént, péntek délután – ahogy végetértek a Fidesz távolmaradásával megtartott városi megemlékezések – közleményt adott ki a városháza. Azt írták, hogy „szomorúan értesültek” a miskolci ellenzéki párt vádjairól, amelyben önös érdekeket és provokációt emlegetnek annak kapcsán, hogy a Városgazda munkásai elszállították a népkerti Országzászlónál csütörtök este elhelyezett virágjaikat és mécseseiket.

– A valóság ennél sokkal hétköznapibb: az Országzászlónál a nemzeti összetartozás napja alkalmából több megemlékezést is tartottak egymás után. Az emlékmű gyertyafaggyútól való megtisztítására a következő rendezvény zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a szervező, a Miskolci Kulturális Központ kérte fel a Városgazda munkásait, akik viszont a teljes emlékművet és környékét megtisztították és elszállították a koszorúkat is.

Ami azonban ennél is fontosabb:

„Miskolc város vezetése hisz az összefogás és az összetartozás erejében, éppen ezért szerettünk volna tavaly és az idei évben is egyetlen, közös megemlékezést tartani az Országzászlónál, ám a miskolci Fidesz-frakció tavaly és idén sem volt hajlandó a valódi összetartozás jegyében együtt, közösen, méltósággal ünnepelni.”

– A Miskolci Kulturális Központ és a Városgazda illetékesei elnézést kérnek az okozott kellemetlenségért, a Városgazda pedig pótolja az elszállított koszorúkat – olvasható a közleményben, ami azzal zárul: a városvezetés „továbbra is őszintén bízik abban, hogy az összetartozás jegyében jövőre talán már valamennyi frakció együtt ünnepel majd június 4-én.”

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!