Ugrás a tartalomra

A miskolciak fele online parkol

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. január 21. vasárnap 12:32
A Városgazdálkodási és -üzemeltetési Bizottság elnöke szerint a bevezetett online bérletvásárlás máris népszerű és sikeres a városban.
Fotó: Juhász Ákos

Mint ismert, a városvezetés és a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. nálunk is életbe léptette az online parkolóbérlet-vásárlást, így a regisztráció megtétele és a jogosultság igazolása után a bérlet otthonról is kifizethető. Ha az igénylő megfelelően töltötte ki az adatokat, és az a belügyminisztériumi adategyeztetéssel megegyezett, akkor néhány perc alatt sikeresen megválthatta jogosultságát.

– Az idei bérletemet én is online vásároltam meg. A rendszer könnyen és gyorsan működött, de a vásárlók észrevételei alapján az esetleges hibákat az informatikusok igyekeznek gyorsan kiküszöbölni – számolt be a Városgazdálkodási és -üzemeltetési Bizottság elnöke. Szarka Dénes lapunknak felidézte, 2024 első fontos határidején már túl is vagyunk, január 10-éig lehetett ugyanis megváltani az éves parkolóbérleteket a különböző zónákra.

Hozzátette: az újonnan bevezetett – a Fidesz, a KDNP és a DK képviselői által nem támogatott – online bérletvásárlás népszerű és sikeres Miskolcon. – A miskolciak közel fele máris online vásárolt, aminek köszönhetően a korábbi években tapasztalható hosszas sorban állás jelentősen mérséklődött a Városgazda ügyfélszolgálata előtt – fogalmazott.

A Velünk a Város politikusa végezetül felhívta a figyelmet a következő határidőre: január 20-áig érvényesek ugyanis a kedvezményes lakossági bérletek, amik lakcímhez válthatók, illetve azok az intézményi bérletek, amelyek a bölcsődékhez, óvodákhoz, általános és középiskolákhoz legközelebb eső parkolókban használhatók. Természetesen az említett bérlettípusok is megválthatók online formában a Városgazda honlapján – húzta alá Szarka Dénes.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!