Ugrás a tartalomra

Miskolcon is indul a Paks 2 Akadémia

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. május 29. szerda 18:34
Jövő szeptembertől atomerőművi üzemeltetési szakmérnök továbbképzésben vehet részt tíz hallgató a Miskolci Egyetemen. A Paks II. Atomerőmű Zrt. hallgatónként félmillió forint támogatást nyújt. Ezzel jelentősen csökkenthető a jelentkezők tandíja. Erről támogatási szerződést írták alá a Miskolci Egyetemen.

A Paks II. az ország egyik legnagyobb beruházása, ahol nagyon fontos a magasan képzett munkaerő, ezért is alakították meg a Paks 2. Akadémiát, amely színvonalas képzést kínál a hallgatóknak.

Mocsári László képgalériája

- Nem szabad azt hinni, hogy itt speciálisan atomerőmű-energetikai mérnökök kellenek, hanem olyan mérnökök kellenek, akik az építés minden területét uralni tudják. Gépészmérnökök, anyagvizsgálattal foglalkozó mérnökök, informatikus mérnökök, villamosmérnökök építészek és így tovább – nyilatkozta  Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója.

A képzési programban hat egyetem, köztük a miskolci vesz részt. A tananyagot is közösen dolgozták ki. A mérnökhallgatóknak a jelentkezéskor bizonyos feltételekkel már rendelkezniük kell – mondta a Gépészmérnöki Kar dékánja

- Ez azt jelenti, hogy a jelentkező hallgatóknak már vagy alapképzési vagy mesterképzési diplomával kell rendelkeznie. Ennek birtokában jelentkeznek erre a képzésre és egy jóval hatékonyabb, intenzívebb két féléven keresztül történő képzésben felvérteződnek olyan ismeretanyaggal, amely meg fogja őket különböztetni egy átlagos mérnöktől – nyilatkozta Siménfalvi Zoltán, a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának dékánja.

A Miskolci Egyetem számára fontos minden együttműködési megállapodás, az pedig, hogy a nemzetgazdaság meghatározó cége, a Paksi Atomerőmű jön el a Miskolci Egyetemre mindent elmond  az intézmény rektora szerint.

- A Miskolci Egyetem számára egy új kutatási terület nyílik meg és ezzel egy új oktatási lehetőség a végzett mérnökhallgatók számára – nyilatkozta  a Miskolc Televíziónak Torma András, a  Miskolci Egyetem rektora.

Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzés   szeptembertől indul az egyetemen.  

További hírek

Olvasnivaló