Ugrás a tartalomra

Miskolcon rendszeres az ellátók ellátása

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2021. május 07. péntek 09:21
Összefogással igyekszik segíteni az egészségügyben dolgozók mindennapjait Kiss Krisztina, aki civilként gyűjtött adományokat az elmúlt hónapokban. Így került a kórházba több kávéfőző, hidegtál és lábfrissítő krém is. Tehát minden, ami megkönnyíti a Covid okozta megfeszített munkát végzők életét.
Fotó: Mocsári László

Orvosoknak, ápolóknak juttatnak be a kórházba adományokat civilek már tavaly március óta, amióta kitört a járvány Magyarországon. Így tett Kiss Krisztina is, aki maga is ápolóként kezdett dolgozni, ma egy szakszervezet elnöke. – Régi ismerőseimtől tudom, hogy mennyi plusz munka hárul az egyébként is túlterhelt egészségügyi dolgozókra. Nem beszélve arról, hogy a Covid-osztályon tevékenykedők állig védőruhába vannak öltözve. Gondoltam egy merészet, és elindítottam egy gyűjtést a közösségi oldalon az ismerőseim körében, hogy a kéréseknek megfelelően először egy kávéfőzőt tudjunk adni. Aztán annyi felajánlás érkezett, hogy végül rendszeresen adományozunk – mondta Kiss Krisztina, aki felkeresett több céget is, hogy például ételt, italt vagy éppen krémet juttassanak be mindig más és más osztályra. 

Ma indult száz fasírt kenyérrel és savanyúsággal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház oltópontjára Felsőzsolcáról, a Pokol Csárda Étteremből. Kiss Krisztina üzemeltető elmondta, hogy máskor hidegtálat vittek be. – Fontosnak tartjuk, hogy így is megköszönjük az orvosoknak és ápolóknak, asszisztenseknek a munkáját. Nem szeretünk tétlenül ülni, mindig valamit kitalálunk, amivel tudunk kedveskedni nekik. Most egy olyan felajánlást is teszünk, hogy 10 százalékos kedvezményt adunk azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik tőlünk rendelik az ételt. Remélem, más vendéglátósok is csatlakoznak hozzánk – mondta az üzemeltető, aki a kedvezménykártyákat is kivitte az oltópontra.

A kezdeményezéshez már a városvezetés is csatlakozott, ami hamarosan szervezeti formát biztosít az adományozásokhoz. Ha tehát a lakosság bármelyik tagja kedvet érez a jótékonykodásra, azt nemsokára megteheti. Oldalunkon beszámolunk erről.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!