Ugrás a tartalomra

Miskolcra érkezett a vakoknak és gyengénlátóknak szóló jótékonysági koncertsorozat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. február 08. szombat 14:05
Magda Dávid orgonaművész, zeneszerző számos koncertet adott már pályája alatt, melyek között mindig kiemelt figyelmet szentelt a fogyatékkal élő emberekre. Jótékonysági keretek között elhangzott koncertjei többek között a Vakok és Gyengénlátók egyesületeinek szóltak. Szeretné most ezt a hagyományt folytatni egy olyan négy részből álló koncertsorozattal, melynek egyik állomása Miskolc volt.
Koncert a látássérültekért
Beregi László fotói

A koncerten elhangzott dalok ismert népdalfeldolgozások, vers megzenésítések valamint könnyedebb lélegzetű sanzonok voltak. Ezek mellett Magda Dávid zongorajátékéval örvendeztette meg a hallgatóságot. A koncert érdekessége, hogy csak magyar szerzők darabjai csendültek fel.

A programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Hegyesi-Hudik Margit 1964-ben született Debrecenben. Tanulmányait Debrecenben és Budapesten végezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen magánének és szolfézs-karvezetés szakon. 1991 óta tanít Egerben az Eszterházy Károly Egyetem (2016-tól) Ének –zene tanszékén hangképzést, kamaraéneket, szolfézst és operairodalmat, 2003-tól főiskolai docensként. Előtte a Debreceni Csokonai Színházban és a Debreceni Kodály Kórusban töltött 5 évet énekesként kb. a tanulmányaival egy időben.

Magda Dávid 1984-ben született Egerben, 2009-ben diplomázott orgonaművész,-tanár szakon a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. 2012 és 2015 között Svédországban tanult a göteborgi Zeneművészeti Egyetemen, ahol egyházzene (BA) és improvizáció, előadóművész szakokon (MA) végzett. 2016-ban zongora előadóművész diplomát (BA) szerzett a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán. Jelenleg az Egri Eszterházy Károly Egyetem óraadó tanára, ahol orgonát és improvizációt tanít, továbbá orgonát és zongorát tanít alapfokon Egerben a Farkas Ferenc Zeneiskolában. Számos versenyeredményt tudhat magának orgonából valamint zeneszerzésből.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!