Ugrás a tartalomra

Mit jelent a gyerekeknek határtalanul magyarnak lenni?

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 03. péntek 15:57
Erre a költői kérdésre adnak többféle választ a „Magyar vagyok… Határtalanul” nevű alkotói pályázatra beérkezett művek. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából nyílt belőlük kiállítás pénteken a Művészetek Házában.

A Komlóstetői Református Általános Iskola által gondozott pályázat közel negyedszázados múltra tekint vissza, ezen idő alatt tartalmában és formájában is változott – tudtuk meg Püspöki Pétertől, az iskola intézményvezetőjétől.

Képgalériánk a kiállításmegnyitóról; Fotók: Horváth Csongor

Arra is kitért, hogy a korábban az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ünnepéhez kapcsolódó verseny idén megújult, és ezúttal a Nemzeti Összetartozás Napja adja aktualitását.

Az önkormányzat nevében Badány Lajos alpolgármester köszöntötte a pályázatra beérkezett pályaművekből megnyíló kiállítást. Beszédében egyebek mellett a Nemzeti Összetartozás Napja és a történelemoktatás fontosságát hangsúlyozta.

A pályázati felhívásra 24 iskola több mint 300 alkotással jelentkezett, többek között a Vajdaságból és a Felvidékről is érkeztek művek. Az ezekből nyílt kiállításon mintegy 200 munka látható, melyek közül 24-et díjazott a zsűri.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!