Ugrás a tartalomra

MobilON: menetrend mobiltelefonra

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. március 07. szombat 10:24
Új applikációt vezetett be telefonra az MVK. Az alkalmazás könnyen áttekinthető, modern és felhasználóbarát. Segítségével nemcsak az aktuális busz- és villamosmenetrendet tekinthetjük át, hanem pontos képet kaphatunk a forgalmi változásokról is.

Használatával az utasok pontos, valós idejű képet kapnak a járatokról, azok pozíciójáról, a megállóba érkezés idejéről – feltüntetve, ha ez eltér a hivatalos menetrendi adatoktól – mondta az MVK Zrt. üzemgazdálkodási és szolgáltatási igazgatója. Juhász János felhívta arra a figyelmet, hogy a jegyértékesítési pontokat térképes felületen láthatjuk, sőt utcaképet is kapunk egy kattintásra, ha nem ismernénk a környéket. – Helyzetünk megadásával megtudhatjuk azt is, hogy hol szállhatunk buszra, villamosra, vagy hol válthatunk jegyet.

Juhász János mutatja: az aktuális forgalmi hírekről is könnyen tájékozódhatunk az új applikáción keresztül. Fotó: Parai Roland

Újdonság, hogy az aktuális forgalmi hírekről is folyamatosan tájékoztat az oldal. Ezt legalul, külön sávban találjuk. Olvashatunk például arról, hogyan változik a 21-es, 101B-s autóbuszok menetrendje. Ez az ablak rendszeresen frissül, és a balesetekről is tájékoztatást ad.

A buszok pontos érkezéséről eddig is kérhettünk információt normál díjas sms küldésével. Ez a szolgáltatás megmarad, de most már az applikációban is megadhatjuk a megálló kódját. Így nem kell azért fizetnünk, hogy megtudjuk, mikorra várható a jármű érkezése.

Könnyen áttekinthető és informatív a MobilON

A háromnyelvű applikációban további fejlesztési lehetőségek is vannak: amint üzembe állnak, a jegyautomaták helyét feltünteti majd az alkalmazás, és hamarosan mobiljegyet is vásárolhatunk a segítségével.

A valós idejű menetrendi alkalmazást a megszokott online „piacokon”, tehát a Google Play, illetve az iStore áruházakban lehet keresni, az app ingyenes.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!