Ugrás a tartalomra

Mokrai: nem épült új parkoló a Holding udvaron

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. május 29. péntek 13:06
A Velünk a Város politikusa képtelenségnek nevezte, hogy magánparkolók létesültek volna a Petőfi utcán, mivel az ingatlan önkormányzati tulajdonban van.

„Nem igaz, hogy közpénzből magánparkolók épültek a Miskolc Holdingnak otthont adó Petőfi utca 1-3 szám alatt található épületegyüttes udvarán, és ezt a bárki számára elérhető tulajdoni lap is bizonyítja” – jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Mokrai Mihály, a Velünk a Város önkormányzati képviselője. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az ominózus kijelentést Hollósy András, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője tette, aki úgy vélekedett, az újonnan épült parkolók a holding vezetőinek épültek. 

- A kérdéses ingatlan tulajdonosa Miskolc Megyei Jogú Város önkormányzata, tehát hamis az állítás, hogy magántulajdonban lenne a pakoló. A városi tulajdonban lévő ingatlan az előző városvezetés idején lett bérbe adva a Miskolc Holdingnak, a társaság pedig bérleti díjat fizet érte – mondta.

Ráadásul a terület korábban is parkoló volt és ugyanannyi parkolóhely van az udvaron, mint korábban volt.

Mokrai Mihály - Fotó: Juhász Ákos


- Rekonstrukció valóban történt: a zúzalékos parkolók vékony aszfaltborítást kaptak. Ez a teljes terület húsz százalékát jelenti egyébként. A burkolati jelek is újra lettek festve, de az aszfaltszőnyeg állapotán látható, ez a parkoló bizony egyáltalán nem új – tette hozzá Mokrai Mihály. 

A politikus visszautasította, hogy a parkoló felújítása titokban történt volna, hiszen „a kérdéses ingatlan a város főtere és egy négysávos, forgalmas út mellett van, a kerítésen át jól látni, mi történik az udvaron”.

- Jó lenne, ha a Fidesz KDNP képviselői hagynák boldogulni az embereket, akik szeretett városukban élnek és budapesti kertvárosokból nem osztogatnának tanácsot – zárta gondolatait Mokrai Mihály.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!