Ugrás a tartalomra

Most az idősotthonok lakóinak nótáját húzza el az Agyagbanda

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. május 04. hétfő 09:54
A miskolci zenekar nagyon várja, hogy újrainduljanak a rendezvények, a mostani helyzetben viszont hiszik: az intézmények lakóinak és dolgozóinak van szükség rájuk és a muzsikára.
Forrás: http://agyagbanda.blogspot.com/

Különleges feladatra vállalkozott az Agyagbanda. A zenekar tagjai azt vállalták, hogy a koronavírus miatt legveszélyeztetettebb korosztálynak muzsikál a következő időszakban. Egészen pontosan nekik, és az őket gondozó ápolóknak, hiszen a muzsikosok bentlakásos idősotthonokat keresnek fel.

Április utolsó napjaiban elsőként a Máltai Szeretetszolgálat Köln utcai Idősek Otthonában zenéltek, pontosabban annak az udvarán. Rendhagyó koncert volt ez: az otthon lakói másfél méteres távolságban hallgatták a muzsikát, melyet az Agyagbanda az utcán, az intézmény kerítése előtt adott elő. Fáy Ádám, a zenekar vezetője érdeklődésünkre elmondta, nem egyszeri alkalomról van szó, május negyedikén délelőtt a miskolci Aranykor Idősek Otthonában zenélnek, az ezt követő éten pedig várhatóan egy vidéki intézmény lakóinak húzzák majd a talpalávalót.

- A mostani járványhelyzet miatt talán az idősek, az ő társadalmi csoportjuk van a legnehezebb helyzetben, és arra gondoltunk, hogy megpróbálunk nekik adni valamit. Sőt, nem csak nekik, hanem a velük foglalkozó gondozóknak is: az látjuk, hogy a mostani helyzetben rajtuk is nagyon nagy a teher, éppen ezért is esik jól, a muzsika, valamint az, hogyha megszólítjuk őket. Ráadásul ez egy abszolút win-win helyzet, hiszen a közös zenélés nekünk is nagyon hiányzott – mondta.

Fáy Ádám elmondta azt is, nagyon bíznak benne, hogy az élet lassan-lassan visszatérhet majd a normális kerékvágásba.

-Az Agyagbanda tagjai már nagyon régen együtt zenélnek. Aki hosszú évekig úgy él mint mi, vagyis, hogy bálokon, esküvőkön, szabadtéri programokon, fesztiválokon húzza el a közönség nótáját, azoknak ez kialakít egy különös agyműködést, életritmust, amit nagyon nehéz le- vagy átállítani. Több ez számunkra, mint egyszerű pénzkereset, hivatás ez és életforma. Nagyon várjuk, hogy újból legyenek rendezvények, most viszont itt, az otthonokban van szükség ránk – tette hozzá.

A Miskolc Televízió tudósítása a korábbi látogatásról:

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!