Ugrás a tartalomra

Művészeti iskolások énekeltek a villamoson

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 18. szombat 20:34
Diákokból álló kórus, gitárzenei kísérettel énekelt az 1-es villamoson szombaton. A zenés előadást az érvényes jegyekkel, bérletekkel rendelkező utazóközönség külön díj nélkül élvezhette.
Fotó: Juhász Ákos

Már az adventi villamos indítása előtt szeretett volna egy különleges élménnyel kedveskedni utasainak az MVK Zrt. és Miskolc MJV Polgármesteri Hivatalának Közlekedésszervező Osztálya, ezért november 18-án a Miskolci Egressy Béni – Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak koncertjével lepték meg az utasokat. A szerencsés 1V járat a Tiszai pályaudvarról 14:55-kor indult, a fiatalok a Felső-Majláthig tartó út teljes időtartama alatt szórakoztatták a spontán összeverődött nagyérdeműt.

Nagy Anna Zsófia a Miskolci Egressy Béni Zeneiskolából elmondta, hogy az ének tanszakos növendékekkel állították össze a műsort, népszerű pop slágerekből, ismert musicalekből. A mai alkalomra kilencen tudtak eljönni - volt akiknek ez volt az első fellépése közönség előtt -, de a villamos szűk terében így is szépen szólt az ének.

Kiss Péter, az önkormányzat közlekedésszervező osztályának vezetője tájékoztatott, hogy ők keresték meg az ötlettel a zeneiskolát, hogy egyfajta hangulatjavító akciót bonyolítsanak le közösen az MVK járművein, kapcsolódva az új menetrend bevezetéséhez is. Ezek a műsorok felvezetései a decemberben kezdődő finomhangolási projektnek. 

November 24-én, pénteken újabb meglepetésre készül az MVK ZRT., egy kisgyermekekből álló kórus elektromos zongorakísérettel ad majd elő számokat. Ők a Tiszai pályaudvarról a menetrend szerint 10:10-kor induló villamoson lépnek fel, szintén Felső-Majláthig, majd a visszaúton is.

A villamosok mindkét esetben normál menetrend és díjszabás mellett közlekednek, így a diákok előadása érvényes jegy, bérlet, vagy egyéb utazásra jogosító okmány birtokában meghallgatható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!