Ugrás a tartalomra

MVLC: mindenkinek negatív az első koronavírus-tesztje

Miskolc Televízió/Kujan István
Utoljára módosítva
2020. augusztus 17. hétfő 15:32
Szombaton tesztelték a magyarkupa-mérkőzéseket játszó miskolci pólósokat is, miután előbb a Ferencváros, majd az Eger, a Debrecen és az UVSE csapatánál is jelezték: koronavírussal fertőzött játékosaik vannak. Közben kiderült: a miskolci szakmai igazgató már átesett a fertőzésen!

Múlt hét szerdán, hivatalos közleményben tájékoztatta a vízilabdaszövetséget a Fradi, hogy a BENU Magyar Kupában érintett csapatuknál a koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív Covid-19 mintát produkált. Minden csapatnál elrendelték a teszt elvégzését. Egerben és Debrecenben egy-egy, az UVSE-nél három vizsgálati eredmény lett pozitív.

Első teszt – nincs fertőzött a miskolciaknál

– Szombaton volt a teszt. Mindenkinél, így a felnőtt csapat játékosai mellett a stáb tagjainál is, negatív lett az eredmény – mondta el a Miskolc Televíziónak a PannErgy-MVLC szakmai igazgatója. Bachner András hozzátette: a második tesztet hétfőn végzik el, eredmény keddre várható. Ha itt is negatív lesz minden minta, akkor teljes csapattal folytatják az edzéseket. Augusztus végén a tervek szerint már kezdődik is a magyar bajnokság. – Minden ilyen eset megtöri azonban a felkészülést – hangsúlyozta.

A tesztelésnél egyébként kiderült, hogy Bachner András már átesett a fertőzésen, de kigyógyult belőle. Sőt, a vizsgálat megállapította, hogy a vére ellenanyagot termel a vírussal szemben. – Hónapokkal ezelőtt nagyon beteg voltam; fájt a fejem, köhögtem, fájtak az ízületeim, két hétig alig tudtam felkelni az ágyból. Sok folyadékot ittam, gyógyszereket szedtem, így gyógyultam meg.

Elégedettek a kupaszerepléssel

A szakmai vezető az újjáalakuló csapat első komoly megmérettetésének nevezte a BENU Magyar Kupát. – Teljes mértékben elégedett vagyok, de a szakma is felkapta kicsit a fejét. Eleve: bejutottunk a legjobb 8 közé, ami már önmagában is komoly eredménynek számít. Sokkal stabilabb, és kevésbé felforgatott csapatok nem tudtak továbbjutni – fogalmazott.

Meglátása szerint a magyar bajnokságban egy jó középcsapat lehet a miskolci, ha olyan elszántsággal dolgoznak tovább, mint eddig. – Kis István és stábja vezetésével nagyon jó úton haladunk. Szép jövő áll néhány fiatal játékosunk előtt. Már nézegetik őket, de itt tartjuk a tehetségeinket. Ezt a csapatot szeretnénk megtartani, és elvinni arra a szintre 2-3 év múlva, ahol a vírus megjelenése előtt voltunk. Miskolcról tud „táplálkozni” a magyar vízilabda.

Tévés meccs lehet az első hazai bajnoki

Amennyiben zökkenőmentesen elkezdődhet a bajnokság, úgy az M4 Sport bejelentkezett, hogy szívesen közvetítené az MVLC első hazai mérkőzését az Eger ellen. A meccs így előrekerült szombatról péntekre. Este 6-tól rendezik a találkozót.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!