Ugrás a tartalomra

Nagy az öröm, még nagyobb a büszkeség: Tóth bronzérmes a vb-n

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 08. hétfő 08:25
Pályafutása második U20-as világbajnokságán indult Tóth Anna, aki a tavalyi bronzérmét követően ezúttal is harmadik lett a 100 méteres gátfutás fináléjában bravúros, 13.00-as új korosztályos országos csúccsal a kolumbiai Caliban.
Tóth Anna harmadik lett a vb-n

Augusztus elsejétől hat napon át Cali, azon belül is a „kontinens sport fővárosaként” becézett Pascual Guerrero Olimpiai Stadion adott otthont az U20-as korosztály atlétikai világbajnokságának, ahol Tóth Anna képviselte a DVTK-t a magyar válogatottban. A kiváló sportolót edzője, Tigyi József is elkísérte Kolumbiába - írta meg a piros-fehér klub hivatalos honlapja.

A piros-fehérek 18 éves sprintere csütörtökön kezdte meg szereplését a 100 méteres női gátfutás hatodik futamban, az első gátja azonban nem sikerült jól, szinte teljesen kibillent az egyensúlyából, ám bravúros mentéssel és felzárkózással végül 13.49-el a második helyen jutott tovább a következő körbe.

A másnapi elődöntőben ismét az első gát felrúgásával kezdett a diósgyőriek tehetsége, ám a táv második felén már csak ő tudta tartani a lépést a világranglista-vezető jamaikai Kerrica Hillel, és mögötte célba érve jutott a fináléba, pályafutása során másodjára. Az első gát és az átlagosnál rosszabb rajt ellenére Tóth Anna új korosztályos országos csúcsot is futott 13.16-os időeredménnyel, amivel saját, pár héttel ezelőtti 13.23-as magyar rekordját adta át a múltnak.

A zárónapi fináléban Tóth Anna a két jamaikai, Hill és James között az ötös pályán térdelhetett be a rajtgépbe második világbajnoki döntőjében, és ezúttal jól sikerült a rajtja. Tóth végig magabiztosan, látványos hiba nélkül futott, és végül a két közép-amerikai versenyző mögött az előkelő harmadik helyen ért célba. A diósgyőriek sprintere kiváló, 13.00-as időeredményével pedig új korosztályos országos csúcsot állított be, megdöntve előző napi eredményét.

A DVTK kiválósága ezzel pályafutása második világbajnoki bronzérmét vehette nyakába, amivel az U20-as vb-k történetében Magyarország második dobogóját szerezte meg a női sprintszámok tekintetében, a tavalyi első, kenyai sikerét követően. Tigyi József tanítványa mindemellett 2022-es eredményével a magyar csapat egyetlen érmét szerezte a kolumbiai U20-as világbajnokságon.

Tóth Anna futását ITT tekinthetik meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!