Ugrás a tartalomra

Megfékezték a tüzet a Barlangfürdőben, jelentős a kár

Detzky Anna, Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. szeptember 07. szombat 13:36
Úgy tudni, az Aquaterápia részleg teteje kapott lángra, de a tűz később átterjedt a Barlang főépületére is.
Egyre nagyobb lánggal ég a Barlangfürdő / Fotók: Juhász Ákos

22.30

"A Barlangfürdőben keletkezett tüzet megfeszített munkával a tűzoltók eloltották. Valószínűleg még hajnalig dolgoznak a területen. Emberfeletti munkát végeztek. Köszönöm nekik!" - tájékoztatta közösségi oldalán Veres Pál polgármester, Miskolc lakosságát. A holnapi (szombati) napon délelőtt sajtótájékoztató keretében beszámolnak majd a miskolciaknak. 

Felvétel az oltásról / Videók: Juhász Ákos

21.57

Rinyu Zsuzsanna, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy kollégái odafigyelnek rá, hogy az erdő felé semmiképpen ne terjedjenek tovább a lángok. Körülbelül negyed órája, amikor a helyszínen járt, még javában folyt az oltás.

21.46

A helyszínről jelentette Szántó Rita, a miskolci városháza sajtófőnöke, hogy a katasztrófavédelem szakembereinek sikerült megfékeznie a lángok továbbterjedését. 

Juhász Ákos képgalériája

21.45

Tóth-Szántai József októbertől hivatalba lépő polgármester közösségi oldalán beszámolt róla, hogy a tűzesetben személyi sérülés nem történt. Továbbá, hogy felvette a kapcsolatot a kormány illetékes minisztereivel. A holnapi (szombati) napon délelőtt sajtótájékoztató keretében tájékoztatni fogják a miskolciakat.

21.38

A miskolctapolcai fürdők nevében Veres László a Miskolc Holding Zrt. kommunikciós menedzsere portálunknak elmondta, hogy a Barlangfürdő a tűzeset miatt jelenleg nem fogad vendégeket és a holnapi, szombati napon zárva tart. Viszont a Barlangfürdő szállásadó partnereinél vásárolt karszalagokkal rendelkezők, beléptető karszalagjaikat az Ellipsum Élmény és Strandfürdőben felhasználhatják. Az ezzel kapcsolatos információk a Miskolc Barlangfürdő és Aquaterápia közösségi oldalán is olvashatók. 

A lángok egészen közelről

21.32

A vármegyei rendőr-főkapitányság sajtóügyelese a minap.hu-nak azt mondta, a rendőrség 19.32-kor kapott értesítést a tűzről. 

- A helyszínre érkezéskor az információgyüjtést követően kiderült, hogy az Aquaterápia részlegen keletkezett a tűz, a szaunáktól kiindulva. Mivel az épület be volt zárva, emberi élet nem volt veszélyben, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Mivel faszerkezetű épületről van szó, 14-es, kiemelt fokozatot rendelt el a katasztrófavédelem, valószínűleg jelentős lesz a kár - mondta el Zupkó Jázmin Ajándék.

21.03

Bár küzdenek a tűzzel a lánglovagok, már a Barlangfürdő főépületének tetejére is átterjedt a tűz - jelentkezett a friss hírekkel Szántó Rita, a városháza sajtófőnöke.

- Nehezen tudják oltani a tüzet, mert a tető egy része lemezből van és alatta égett, és innen terjedt át a faszerkezetekre is. Jelenleg reális esély van arra, hogy leég a Barlangfürdő főépülete. Nehezen tudják oltani a tüzet a tűzoltók - mondta hozzátéve, a városvezetés, pontosabban Veres Pál polgármester a helyszínen van és folyamatosan egyeztet az oltásban résztvevőkkel, illetve videójában a miskolciakhoz is szólt. 

Képgaléria a kollégák helyszíni fotóiból

20.41

A helyszínen tartózkodik a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes szóvivője, aki elmondta, a közelmúltban úgy tűnt, sikerül hamar megfékezni a tüzet, ami azonban új erőre kapott.
-  Miskolci, tiszaújvárosi, kazincbarcikai tűzoltók érkeztek hét járművel, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a tűzoltást - tette hozzá Rinyu Zsuzsanna.

20.27

Tűz ütött ki a Barlangfürdőben péntek este, a hír futótűzként terjedt a Facebookon. A képek alapján a helyzet elég komoly, sokan írták, hogy lángol a Barlang, mások azt, hogy csak egy része.

Németh Judit, a létesítményt üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója megkeresésünkre elmondta, az Aquaterápia részleg teteje kapott lángra, de jelenleg semmi konkrétumot nem tudni, a katasztrófavédelem egységei oltják a tüzet.

(Borítókép: Horváth Csongor fotója)

Helyszíni felvétel, ahogy lángol a Barlangfürdő 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!