Ugrás a tartalomra

MVK: márciustól jön a kisgyermekes bérlet

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 17. csütörtök 13:32
Az új bérlettípus annyiba fog kerülni, mint a mindenkori tanuló és nyugdíjas kombinált bérlet.

A GYES-en és a GYET-en lévő szülők közlekedését segíti a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK) által március 1-én bevezetendő kisgyermekes bérlet -  az új bérlettípus bevezetéséről csütörtökön az online konzultáción, a városi közgyűlés tagjaival folytatott egyeztetés után döntött Veres Pál, Miskolc polgármestere.

A kisgyermekes bérlet igénybevételére jogosult minden Miskolc közigazgatási területén lakcímmel rendelkező személy, aki hatóság által igazoltan gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES), vagy gyermeknevelési támogatásban (GYET) részesül.

-  A kisgyermekes bérlet árát a mindenkori tanuló és nyugdíjas kombinált bérlet árával megegyezően, jelenleg bruttó 4.300 forintban határozták meg és az jegy- és bérletpénztáraiban papíralapon és a mobiljegy szolgáltatáson keresztül is megvásárolható lesz, kombinált havi és hó közi formában - erről Demeter Péter, az MVK vezérigazgatója beszélt az online konzultáción.

Az új bérletről fontos tudni, hogy mind a havi, mind a hó közi bérlet érvényességi ideje megegyezik más ilyen típusú bérletekével. A bérlet az MVK által kiállított fényképes, kisgyermekes bérletigazolvánnyal együtt lesz majd érvényes.

A kisgyermekes bérlettel kapcsolatban közleményt adott ki a városháza sajtóosztálya is, melyben a tények ismertetésén túl leszögezik: az intézkedéssel egy újabb vállalás valósul meg Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjából.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!