Ugrás a tartalomra

Nagy utazás a könyvtárban

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. március 16. szombat 09:29
Utazóknak és otthonülőknek is ajánlják Lipuszné Valkányi Katalin nyugalmazott egyetemi oktató Nagy utazás című vetített képes előadásait a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. Legközelebb március 21-én, csütörtökön délután 5 órától tart élménybeszámolót burmai útjától.

Lipuszné Valkányi Katalin korábban a Miskolci Egyetemen tanított, és annak idején itt szerzett gépészmérnöki diplomát is. De közben nagyon sokfelé járt a világban. Az egyetemi munkája mellett nyaranként idegenvezetőként dolgozott. Most már nem vállal csoportokat, inkább szervezett utakra jelentkezik. A napokban jött haza Iránból.

Erről az útjáról április 25-én tart majd előadást a könyvtárban. Hogy miért tarja fontosnak az utazást? Azon túl, hogy az élmények és az ismeretek bővítése miatt, más kultúrák megismerése jelentős mértékben szolgálja a helyes önértékelésünket is. Ahhoz, hogy igazán otthon érezhessük magunkat ebben a világban, meg kell ismernünk a velünk élő népeket, a természeti kincseket, az épített örökség, a kultúra, a művészetek csodáit.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!