Ugrás a tartalomra

​ Nagyon készülnek az Európai Egyetemi Játékokra

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 23. vasárnap 14:44
A Miskolci Egyetem sportolói is részt vesznek az Európai Egyetemi Játékokon. Strandröplabdázóik alig várják, hogy hazai közönség előtt játsszanak.

Korábban Sikora Emőke, a női, valamint Gadus Fábián, a férfi kosárlabdacsapat játékosa osztotta meg gondolatait portálunkkal a Játékokról, amit július 12-24. között rendeznek meg Miskolcon és Debrecenben. A 40 ország 400 egyetemének hallgatóit felvonultató multisport eseményen természetesen ott lesznek a Miskolci Egyetem hallgatói is, akik közül ezúttal is két játékost kértünk meg arra, hogy mondja el, hogyan készül, mit vár a hazai megmérettetéstől.

Fenyvesi Dániel, a férfi strandröplabda-csapat játékosa Komlósi Márkkal indul a versenyen. Eredetileg terem röplabdázó egyébként.
– Szerintem a strandröplabda sokkal nehezebb, elég csak a homokból való elrugaszkodásokra, a futásra gondolni. Szerencsére az egyetemi sportközpont területén található egy strandröplabda-pálya, ahol fel tudunk készülni a tornára. Elsőéves hallgatóként fantasztikus érzés, egyben óriási megtiszteltetés, hogy az egyetemet képviselhetem. A hazai közönség által sokkal nagyobb motivációt kapunk majd. Ennyi sportolóval egy helyen lenni nagyon jó érzés, hiszen sok mindenkit megismerhetünk, sok új barátot tudunk szerezni. Ez konkrétan egy „világtorna”, amire nagyon sokan kilátogatnak majd. És sokan közülük akár motivációt kaphatnak a rendszeres sportolásra – mutatott rá.

Barna Gréta a női strandröplabda-csapatot erősíti. Azt mondta, hogy van egy természetes izgalom bennük, de párjával, Papp Bernadett-tel igyekeznek maximálisan felkészülni a tornára.
– Természetesen nagyon jó érzés, hogy a Miskolci Egyetemet képviselhetjük. A hazai pálya lehetőséget nyújt arra, hogy a rokonok, barátok is megnézhessenek bennünket versenyzés közben. Az is nagy változás most, hogy nemzetközi csapatok ellen játszhatunk. A pályán ugyan ellenfelek leszünk, de remélem, hogy a meccsek után tudunk majd ismerkedni, barátkozni és közösen szórakozni. Adott a lehetőség, hogy két héten keresztül élvezzük egymás társaságát. Közben új kultúrákat is meg tudunk ismerni. Hatalmas a készülődés itt, Miskolcon: az egyetemen új pályákat építettek, létesítményeket újítottak fel, ezáltal a jövőbeli sporteseményeknek is megfelelő infrastrukturális hátteret tudnak majd biztosítani a campuson – tette hozzá.

Ahogy arról már többször beszámoltunk, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecennel és Miskolccal közösen rendezi meg a nagyszabású multisport eseményt. A városokban több éve folyik intenzív felkészülés a rendezvényre, hiszen 17 sportág közel 5 ezer résztvevőjét látják majd vendégül.

Miskolcon a judo, a karate, a kosárlabda, a kick-boksz, a röplabda, a sakk, a strandröplabda, a taekwondo, a tenisz és a vízilabda küzdelmeit rendezik meg, míg Debrecen a 3x3 kosárlabda, a tollaslabda, a strandkézilabda, a labdarúgás, a futsal, a kézilabda és az asztalitenisz képviselőit látja vendégül.

További hírek

Olvasnivaló