Ugrás a tartalomra

Napfény-holdsugár – a Szinvavölgyi ünnepi műsora a Művészetek Házában

minap.hu//Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2021. november 29. hétfő 11:02
Egy nehezebb időszakot élt meg a Szinvavölgyi Néptáncműhely is a pandémia alatt, de igyekeztek újult erővel valami maradandót alkotni. Átalakultak a keretek, amiken belül most is jelen van a tánc, és egymás szeretete. A 2021-es záró műsoruk hívószavai: játék, szerelem, közel s távol, tehetséges gyerekek és felnőttek, csillogó szemek.

A generációváltás, a változás ténylegesen valami újat hozott magával, amely rejt akadályokat, de a legszebb pillanatokat is.

Képgalériánk a gáláról; Fotók: Mocsári László

A Szinvavölgyi Néptáncműhely műsorában közreműködtek a Szinvavölgyi Cseppek (Ughy Bárdos Zsuzsanna-Körmöndi Tamás), a Szinvavölgyi Prücskök, a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai (Lévai Anita- Maródi Attila) és a Tényleg Zenekar Orosz Sándor vezetésével.

Az esten nemcsak olyan koreográfiákat adtak elő, amelyeket idén tanultak, hanem olyanokat is, amelyek közel állnak a táncosok szívéhez. "A műsor indítószáma a marossárpataki és pont a testvéremmel kezdtük el a műsort. Ez az a tánc, amivel a Fölszállott a pávának a középdöntőjében indultunk. Nagyon nosztalgikus érzés: pont ugyanabban a ruhában voltam, a testvérem is, szóval emiatt az egész nagyon otthonos és egyébként a kedvenc táncom is." - mondta Maródi Eszter, a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosa.

A gála a Napfény-Holdsugár címet viselte. Az együttes művészeti vezetője elmondta, idén nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a műsorszámok ne csak külön-külön állják meg a helyüket. Ebben Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház művésze segített az együttesnek.

"Talált egy nagyon szép verset, ami a műsor címét adta. Az egészet átszövi a szerelmi téma, ami egyébként nagyon szépen kijön az összes néptáncban. Ezeket versidézetekkel és apró jelenetekkel kicsit megcsilogtattuk, -varázsoltuk." - jellemezte Maródi Attila a Szinvavölgyi Néptáncműhely művészeti vezetője.

A koreográfiák között helyet kaptak marossárpataki, mezőkölpényi táncok, „Vess figurát, olyan cifrát” makfalvi, ,mezőkeszűi, bökönyi és tyukodi táncok, legényesek, valamint matyó csárdás is. Ez volt az első blokk az ünnepi műsorban, majd a második részben gagybátori, zempléni, somogyi és uszódi táncok, sárközi hangulatok következtek.

Koreográfusok: Boncsérné Szinai Tünde, Horváth Tibor, Zóka Éva, Ughy Bárdos Zsuzsanna, Körmöndi Tamás, Lévai Anita, Maródi Attila.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!