Ugrás a tartalomra

NB I-es lehet a MEAFC asztalitenisz csapata

Utoljára módosítva
2021. június 08. kedd 14:08
Akár NB I-es tagságot is jelenthet, hogy a MEAFC NB II-es férfi asztalitenisz csapata legyőzte a Szerencset a nemrégiben épp a borsodi településen megrendezett csapatbajnoki mérkőzésen.

A május utolsó vasárnapján rendezett találkozónak az adott kiemelt jelentőséget, hogy a felröppent hírek szerint a tabellát toronymagasan vezető Szécsény csapata nem tudja, nem akarja vállalni az NB I-es indulást, így a megyei rangadó győztese – a második hely megszerzése mellett – adott esetben jogot nyerhet az NB I-es indulásra is.

A MEAFC „titkos” terveinek a négyszeres világbajnok Jónyer István, Miskolc szülötte egyben Díszpolgára, a „Nemzet Sportolója” kitüntető cím birtokosa is hírét vette, s mivel éppen a megyében tartózkodott, megtisztelte személyes jelenlétével a szerencsi találkozót. Elmondása szerint nem csalódott, NB II-es szinten kifejezetten magas színvonalú mérkőzéseket látott. Nagyon tetszett neki az egyetemi csapatban szereplő Li Hogyang stílusa, bár úgy érezte, hogy néha kicsit túlvállalta magát a kínai származású játékos.

Ami pedig a találkozót illeti, a régi motoros, az osztály teljesítménylistáját vezető Szűcs József vezérletével, Stadler Tamás extra játéka mellett a miskolciak 11:7 arányban felülmúlták a Köllő vezette házigazdákat, így már valóban csak a Szécsény döntésén múlik, hogy a MEAFC története során először bemutatkozhat-e az NB I-ben.

Párhuzamosan zajlott a teremben a két csapat NB III-as mérkőzése is, melyet szintén a MEAFC nyert meg 11:7-re. Jónyer István többször is jobbító szándékú szakmai kritikával illette az egyetemi csapat egyik, egyébként fejlődőképes  játékosának tenyeres oldali pörgetés-kezelését, így is megköszönve azt, hogy Bogyay Ferenc meghívta őt erre a  fontos mérkőzésre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!