Ugrás a tartalomra

Négy gazdaságvédelmi intézkedésről döntött a kormány

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 19. szombat 13:49
A járvány második hulláma egész Európában tombol, újabb és újabb csúcsokat megdöntve - így kezdte beszédét Orbán Viktor Facebook videójában, amiben újabb gazdaságvédelmi intézkedésekről tett bejelentést.

Mint mondta négy intézkedésről született döntés:

A családok és a vállalkozások hitelvisszafizetési moratóriumát változatlan formában fél évvel július elsejéig meghosszabbítják. A moratórium automatikusan hosszabodik meg, így csak annak kell felkeresnie a bankot, aki törleszteni akar. 

A járványügyi intézkedések miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat decemberben és januárban is a bérköltség 2/3-ának átvállalásával segítik. Ezt, valamint a járulékfizetés elengedését a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztik a szünetelni kényszerülő magántulajdonban lévő buszos vállalkozásokra is. 

A kis- és középvállalkozások, valamint az egyéni vállalkozók iparűzési adóját január elsejétől a felére csökkentik. A 25 ezer fő alatti településeknek a kormány támogatást ad, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét pedig majd egyenként tekintik át. 

A gyereket nevelő és gyereket váró csaldokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik. ebből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás, ami a felújítás végével vehető igénybe. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!