Ugrás a tartalomra

Négy kicsi is megbújik a vadasparki kenguruk erszényében

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. április 12. kedd 12:39
A Miskolci Állatkert munkatársai évek óta dolgoznak a Bennet-kenguru állomány számának növelésén. Az erőfeszítéseket most siker koronázta, hiszen négy nőstény erszényében is kölyök nevelkedik.

Az állománynövelés részeként Budapestről és Pécsről is érkezett nőstény a Miskolci Állatkertbe. Tavaly vérfrissítésként hímet is cserélt az intézmény: a korábbi tenyészhím Belgiumig utazott, a helyét pedig egy, a Nyíregyházi Állatparkból érkezett példány vette át - tudatja a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Fotók: Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Az idei tavaszra kiderült az is, hogy a csapat nagyon jól összeállt, hiszen összesen négy nősténynek az erszényében is kölyök nevelkedik. Egyikük már elég fejlett ahhoz, hogy időnként el is hagyja anyja erszényét, kettő pedig szintén gyakran kitekint a külvilágra. A negyedik erszényben még a gondozók is csak sejtik a kölyök jelenlétét annak mozgása alapján.

A Bennett-kenguruk utódai nagyon fejletlenül, alig egy hónapig tartó vemhesség után jönnek a világra. A kölyök ekkor bemászik anyja erszényébe, ahol hónapokig a kíváncsi szemek elől rejtve fejlődik. 5-6 hónapos korában tekint ki először a nagyvilágra, de további 1-2 hónapra van szüksége, mire annyira megerősödik, hogy időnként már el is hagyja az erszény biztonságát.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!