Ugrás a tartalomra

Négy megyében 22 helyszínen csaptak le egyszerre drogdílerekre

mti.hu
Utoljára módosítva
2020. május 06. szerda 15:59
Új pszichoaktív szerekkel kereskedőket fogtak el egy nagyszabású rendőrségi akció keretében Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, 23 embert előállítottak, a gyanúsítottak száma jelenleg 21 - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

Az egy időben, négy megyét érintően, huszonkét helyszínen végrehajtott akcióban 200 rendőr 65 szolgálati autóval, talajradarokkal, kutyákkal, fémkereső készülékekkel, kábítószer-azonosító digitális spektrométerekkel felszerelkezve vett részt. Az elfogásokat hat helyszínen a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, 16 másikon a közreműködő rendőri erők hajtották végre - olvasható a police.hu oldalon.

Mint írták, a gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a "hópihe" és "kréta" fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezer forintért terítettek ügyfélkörüknek. A legnagyobb tételben a bűnügyi felügyelet alatt álló K. Máriusz üzletelt.

A rajtaütés helyszínein közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okoseszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktívgyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le. Ezzel párhuzamosan a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Vagyon-visszaszerzési Hivatala két ingatlant vett zár alá.

Az érintett megyék főkapitányságain kívül a kazincbarcikai, a mezőkövesdi, a hevesi, a gyöngyösi, a gödöllői, a nagykátai, a dunakeszi és a váci rendőrkapitányság egységei, valamint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vett a bűnszervezet felszámolásában. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság folytatja le. 

Szabó Ferenc Pest megyei főügyész arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Ceglédi Járási Ügyészség indítványozta egy női és egy férfi gyanúsított letartóztatását a Budakörnyéki Bíróságnál, mivel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon nehezítenék a bűncselekmény bizonyítását, és esetükben a bűnismétlés veszélye is fennáll. A két gyanúsított 2018-tól keddig több tízmillió forint értékben kereskedett a "kréta", "kristály", illetve "hópihe" fantázianevű új pszichoaktív anyagokkal - közölte.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!