Ugrás a tartalomra

Négy nap alatt, hét bűncselekmény

police.hu
Utoljára módosítva
2021. április 16. péntek 17:36
A járőrök elfogták azt a férfit, aki négy nap alatt hét edelényi ingatlanba hatolt be és tulajdonított el onnan különböző használati tárgyakat.

fotó: police.hu

Az Edelényi Rendőrkapitányság kifosztás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 19 éves helyi férfival szemben.

Az edelényi járőrök lakossági jelzés alapján jelentek meg - 2021. április 14-én az esti órákban - egy helyi családi háznál, ahonnan egy férfi szerszámokat akart eltulajdonítani, de cselekménye közben megzavarták, így elmenekült.

A rendőrök azonnal megkezdték az elkövető felkutatását, amely közben újabb bűncselekményről érkezett bejelentés. Ezen esetben egy ismeretlen személy tört be egy családi házba és az alvó házigazda mellől eltulajdonította mobiltelefonját, illetve cigarettáját.

A járőrök itt is a helyszínre siettek, majd rövid adatgyűjtést követően öt percen belül igazoltattak egy közeli utcában gyalogló férfi, akinél megtalálták az eltulajdonított tárgyakat.

A rendőrségre előállított férfi kihallgatása során elismerte a két bűncselekmény elkövetését, illetve további öt – 2021. április 11-e és 14-e közötti – lopásról is beszámolt, amelyek során helyi ingatlanokból és azok udvarán parkoló nyitott autókból tulajdonított el különböző kéziszerszámokat és elektronikai cikkeket.

Az elkövetőt a nyomozók őrizetbe vették, illetve további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével kapcsolatban is vizsgálják a férfi esetleges szerepét.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!