Ugrás a tartalomra

Négy villamosbaleset egy hét alatt - körültekintést kér az autósoktól az MVK

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. szeptember 17. péntek 13:01
Valamennyi eset abból adódott, hogy az autó vezetője nem győződött meg arról, hogy biztonságosan keresztezheti-e a villamospályát.
Fotó: MVK Zrt.

Ezen a héten négy olyan baleset is történt, amikor  villamos elé fordult egy személygépkocsi, ezért az MVK nagyobb figyelmet kér az autósoktól - írja közleményében a közlekedési vállalat.

Személyi sérülés szerencsére nem történt, pedig a villamoson egyszerre akár kétszázan, vagy többen is utazhatnak. Valamennyi eset abból adódott, hogy az autó vezetője nem győződött meg arról, hogy biztonságosan keresztezheti-e a villamospályát. Az ütközés után rövid időre, de az adott útszakaszon minden esetben leállt a villamos közlekedés.

Az MVK eddig is számos alkalommal indított kampányt, készültek foszforeszkáló figyelemfelhívó plakátok, a „villamos kontra autó” balesetekkel érintett néhány kritikus kereszteződésbe forgalombiztonsági eszközök is kikerültek. Az MVK ezúton is azt kéri, hogy az autósok fokozott figyelemmel hajtsanak rá a villamos pályára, hogy elkerülhetők legyenek a hasonló balesetek - zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!