Ugrás a tartalomra

Négyen egy ellen

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 19. hétfő 10:20
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy felnőttkorú és három fiatalkorú férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmény miatt. A bűnelkövetők az utcán a sértett férfitól pénzt követeltek és egyikük leütötte. A földre esett férfit valamennyien rugdosták, elvették a kabátját, a benne lévő készpénzzel és mobiltelefonnal együtt.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. február első napján az éjszakai órákban egy borsodi településen, az utcán gyalogosan közlekedő férfitől drogot és pénzt követeltek. aAikor megtagadta a nála lévő készpénz átadását, a felnőttkorú vádlott ököllel arcon ütötte.  Az ütéstől földre esett férfit valamennyien testszerte megrugdosták, majd behúzták egy bolt melletti, kivilágítatlan utcaszakaszba, ahol tovább ütlegelték - tudatta portálunkkal a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség. 

A helybéli italbolt feltörését követelték a megtámadott férfitól. Erre nem volt hajlandó, ezért ismételten mindannyian bántalmazták. Majd felállították a földről, közrefogták, elindultak vele az utcán, de menetközben is ököllel, tenyérrel ütötték. A férfinak két alkalommal sikerült a vádlottak fogásából kiszabadulnia. Próbált elmenekülni, de mindkét esetben utolérték. Amikor pedig már a lakóhelye környezetében jártak a felnőttkorú vádlott a kabátja átadására szólította fel. Ez ellen is tiltakozott, mire a kabátot és az abban lévő mobiltelefont, ötezer forint készpénzt, valamint személyi okmányait úgy vették el tőle, hogy a felnőtt vádlott mögé állva hátrafogta karjait, míg fiatalkorú társai szemből többször megütötték.

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérülést szenvedett el. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a felnőttkorú vádlottal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást, míg a fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!