Ugrás a tartalomra

Negyven felett az állatkert

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 17. szombat 15:07
Megint egy évvel öregebbek lettek: augusztus 20-án ünnepli a Miskolci Állatkert a 41. születésnapját.
ÉjszakáZOO - nyáresti séta az állatkertben (Mocsári László képgalériája)

1983-ban társadalmi összefogással épült az akkor Miskolc Városi Vadaspark néven ismertté vált nevezetesség, amely arra volt hivatott, hogy bemutassa a Kárpát-medence, valamint Európa őshonos állatait. A Vadaspark addig épült-szépült, mígnem Miskolci Állatkertté változott, amely már nem csak Európa, de öt kontinens közel 120 állatfajának több mint 800 egyedét mutatja be az érdeklődőknek. Ma már bátran kimondhatjuk, hogy hazánk egyik legszebb természeti környezetben fekvő állatkertjévé nőtte ki magát.

Óvodások a Miskolci Állatkertben (Juhász Ákos képgalériája)

A Miskolci Állatkert idén ünnepli 41. születésnapját. A jeles alkalomból igyekszik nagyszerű programokkal, élményekkel megajándékozni a látogatókat. Tavaly helyezték üzembe az Erdei Színpadot, ahol augusztus 20-án, kedden, 10:30-kor A három kismalac című darabot nézhetik meg kicsik és nagyok a Miskolci Csodamalom Bábszínház jóvoltából. Manapság már egy születésnap sem telhet el arcfestés nélkül, ezért azok a gyerekek, akik szeretnének átváltozni valamilyen impozáns állattá, vagy különleges díszítéssel gazdagodnának, 10 és 18 óra között ingyenes arcfestésen vehetnek részt.

Madarak és fák napja az állatkertben (Mocsári László képgalériája)

Az állatkert ezen a napon rendhagyó látványetetésekkel is várja a látogatókat. 9:30-kor az európai barnamedvénél kezdődik a program, majd félóránként újabb állatoknál lesz látványetetés, sorrendben: oroszlán, benett-kenguru, szurikáta, észak-amerikai kúszósül, örvös mangábé, tengerimalac, dávid-szarvas, majd délután fél 3-kor a mosómedve kap elemózsiát, aztán a sivatagi hiúz, a mocsári macska, a kétpúpú teve, végül a tanyaházi állatok.

– Ünnepeljük együtt a Miskolci Állatkert születésnapját! – invitálnak mindenkit augusztus 20-ára.

További hírek

Olvasnivaló