Ugrás a tartalomra

Nem áll le a sport Diósgyőrben!

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 06. vasárnap 14:37
Az Európában kialakult energiaválság hatásai miatt Miskolcon és országszerte is jelentős korlátozásokról és bezárásokról hallhatunk, olvashatunk, a DVTK vezetése azonban mindent elkövet annak érdekében, hogy a Magyarország legnagyobb vidéki multisportklubjának tulajdonában álló, vagy a klub által üzemeltetett sportlétesítmények továbbra is a felnőtt és utánpótlás korú sportolók rendelkezésre álljanak, ennek érdekében azonban kisebb-nagyobb korlátozásokra szinte minden szakosztály esetében számítani kell.

- A jelenlegi rendkívül nehéz gazdasági helyzet és a sokszor kiszámíthatatlan energiaárak mindenkit érintenek, így természetesen a diósgyőri sportot sem kerülik el, de a klubvezetés a szakosztályok vezetőivel folyamatosan azon dolgozik, hogy ne csak ma, hanem holnap is legyen DVTK - nyilatkozta Sántha Gergely, a klub elnöke. - A legfontosabb, hogy a közel 3000 felnőtt és utánpótlás korú sportolónk számára - bár kisebb korlátozásokkal, de - továbbra is rendelkezésre álljanak a sportlétesítményeink és mindannyian zavartalanul sportolhassanak a következő hónapokban is. Látjuk, hogy Miskolcon uszodák, sportcsarnokok és sporttelepek zárnak be, de mi egyelőre nem tervezünk ilyet. A helyzet nem könnyű, napról napra változhatnak a körülmények, ezért a klubvezetés több lehetséges forgatókönyvet is kidolgozott annak érdekében, hogy minden eshetőségre felkészüljön.

A DVTK, mint vidéki nagyegyesület mára a város egyik legnagyobb foglalkoztatója lett, több mint 500 miskolci és környékbeli családért tartozunk felelősséggel, ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a munkahelyeket minden körülmények között megőrizzük. Vannak területek, ahol nem lehet jelentős költségcsökkenést elérni, a jégcsarnok jegét például állandó hőfokon kell tartani, a DVTK Medical egy egészségügyi létesítmény, valamint egyes öltözőkben és irodákban sem lehet teljesen kikapcsolni a fűtést, azonban ésszerű keretek között megfelelő szabályozással és egy kis odafigyeléssel minden épületben jelentősen tudunk takarékoskodni. Most arra kérem a DVTK-család tagjait, hogy mindenki folyamatosan figyelje a klub kommunikációs csatornáit, hiszen a nálunk sportoló gyerekek szülei, a felnőtt sportolóink és a klub szurkolói így a leghitelesebb forrásból és első kézből tájékozódhatnak arról, milyen változások várhatók a következő hónapokban. Kérek mindenkit, hogy a szokottnál is több türelemmel legyünk egymás felé, mert biztos vagyok benne, hogy együtt, összefogva ezt az időszakot is sikeresen átvészeljük, sőt, ha véget ér a válság, erősebben térünk vissza - zárta a klubvezető.

Energiahatékonysági intézkedések a DVTK létesítményeiben

A DVTK minden létesítményében a szakmai és munkavédelmi szempontok figyelembevételével csökkenti a világítás intenzitását és idejét, ez érvényes az irodákra, az öltözőkre és a sportolók által edzéseken használt játékterekre egyaránt. A maximális hőmérsékleteket a klub létesítményenként külön-külön szabályozza.

DVTK Stadion

• A DVTK a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége által szeptemberben elfogadott határozattal összhangban kérvényezi az esti mérkőzések kora délutáni időpontra való módosítását, hiszen a stadion reflektorainak üzemeltetése jelentős többletköltséggel jár.
• A stadion pályafűtését és a napoztató berendezések üzemeltetését a klub határozatlan ideig szünetelteti.
• A stadion második emelete lezárásra kerül és a főépület csak a hazai mérkőzések alkalmával kerül teljesen felfűtésre.

DVTK Edzőközpont

• Energiatakarékossági okokból az egész épületben a meglévő távfűtéssel maximum 16 °C-os hőmérséklet kerül tartásra, az irodákban és az öltözőkben kívánt hőfok (19-20 °C) eléréséhez a meglévő elektromos klímaberendezésekkel és újonnan vásárolt olajradiátorokkal segítenek rá az üzemeltetésben dolgozó szakemberek.
• A DVTK Stadion egyes irodáiban dolgozó munkavállalók a téli időszakban az edzőközpontban folytathatják zavartalanul a munkájukat, de felmerül a távmunka lehetősége is.
• Az edzőközpont használati melegvíz keringető rendszerének az üzemeltetését az utánpótlás edzések időpontjára optimalizáljuk. Az ezen kívüli időszakban a rendszert nem üzemeltetjük, amivel jelentős energiát takarítunk meg.
• Az utánpótlás bajnoki- és edzőmérkőzések lehetőség szerint természetes fényviszonyok mellett rendezhetők meg.

DVTK Aréna

• Az aréna ötnapos nyitva tartást vezet be (kedd - szombat), és kizárólag 16 és 20 óra között tart nyitva.
• Az aréna csarnokhőmérséklete a FIBA által előírt minimumra, 16 fokra csökken az edzéseken és a mérkőzéseken egyaránt, így a sportolók és szurkolók számára a megszokottnál melegebb ruházat viselése ajánlott.
• A használaton kívüli két napban a teremhőmérséklet 13 °C-ra csökken.

Miskolci Jégcsarnok

• A jégcsarnok, valamint a 2. sz. jégpálya egyes öltözői lezárásra kerülnek, a használók számára a Generali Arénában biztosítunk öltözőket.
• A jégcsarnok iroda szintje lezárásra kerül, az ott dolgozók a Generali Aréna irodáiban folytathatják a munkát.
• A jégcsarnok egyes mosdói lezárásra kerülnek, kizárólag a felnőtt csapat mérkőzésein kerülnek megnyitásra.
• A jégcsarnok földszinti öltözőit és mosdóit nyitva tartanak, itt 18°C hőmérsékletet, valamint 30°C hőmérsékletű vizet biztosít a klub.
• A 2. sz. jégpályát lehet használni száraz edzésre, de csak nappal használható.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!