Ugrás a tartalomra

Nem érdekelte az elősébbségadás tábla a kamionost, baleset lett a vége

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 04. szombat 13:58
A balesetben nem sérült meg senki, és az anyagi kár sem jelentős, a vétkes kamionsofőr feje azonban még így is főhet, ugyanis három hónapra eltiltották a vezetésről.
Fotó: police.hu

Három hónap időtartamra eltiltotta a vezetéstől, illetve harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság azt a kamionsofőrt, aki még szerdán okozott balesetet a 351-es főúton - írja közleményében a Borsod-Abaúj-Zemplén Váregyei Rendőr-főkapitányság.

Az eset március 1-jén a délelőtti órákban történt, mely során egy 40 férfi tehergépkocsijával az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyta a 351-es számú úton, így nem biztosított elhaladási elsőbbséget a kereszteződésben, egy jobbról érkező teherautónak, melyek következtében összeütköztek. A baleset során személyi sérülés nem történt a két járműben szerencsére csak anyagi kár keletkezett - részletete az esetet Dobi Tamás

A hatóság a sofőrt eljárása során még aznap három hónap időtartamra eltiltotta a vezetéstől, illetve harmincezer forint pénzbírsággal sújtotta.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitány Közlekedésrendészeti Alosztálya az alábbiakra hívja fel a gépjárművetők figyelmét:
- A KRESZ egyértelműen kimondja, hogy a „STOP” táblánál minden esetben meg kell állni!
- Az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” tábla azt jelzi, hogy az útkereszteződésnél - a megállás helyét jelző útburkolati jel előtt, ilyen útburkolati jel hiányában az útkereszteződésbe való behaladás előtt - meg kell állni, és a védett úton érkező jármű részére elsőbbséget kell adni!
- Aki a fenti szabályokat megszegi nem csak a saját életét, de másokét is súlyosan veszélyezteti!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!