Ugrás a tartalomra

Nem fizette ki az érettségi elnökök díját a borsodi kormányhivatal

hvg.hu
Utoljára módosítva
2022. október 11. kedd 15:48
Több pedagógus számolt be a HVG-nek arról, hogy a tavaszi érettségi szezonban végzett munkájukat azóta sem fizette ki a Kormányhivatal. Ezt a hivatal tagadja.

„Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az érettségi tiszteletdíjak kifizetése folyamatos, a kormányhivatal minden fizetési kötelezettségének eleget tesz” – adott rövid választ a HVG több kérdésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal.

A HVG azután kereste meg az Alakszai Zoltán kormánymegbízott, főispán vezette hivatalt, hogy több pedagógus arról tájékoztatta a lapot: a május-júniusi érettségin végzett elnöki vagy az emelt szintű vizsgákon bizottsági tagi munkáját nem fizették ki. A lap információi szerint a fizetés elmaradása a vállalkozó szerződéssel megbízottakat érinti.

A HVG-nek több vizsgáztató is elmondta: 150-250 ezer forintot várnak a munkájukért, ám ezt eddig Borsodban nem kapták meg. Van olyan tanár, aki nemcsak Borsodban, hanem Szabolcsban is vállalt ilyen munkát. A szabolcsi kormányhivatal rendben ki is fizette, a borsodi viszont nem. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!