Ugrás a tartalomra

Nem hozta lázba a helyi ellenzéket a város költségvetése

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. november 30. csütörtök 20:39
Miskolc jövőbeni pénzügyi gazdálkodásának kérdése mérsékelt fideszes érdeklődéssel találkozott csütörtök délután. 
Fotók: Mocsári László

Veres Pál polgármester – tartva magát a korábbi évek gyakorlatához – a költségvetési rendelet előterjesztését megelőzően konzultációra hívta a városi közgyűlés ellenzéki frakcióit és képviselőit, hogy meg tudják tenni az azzal kapcsolatos észrevételeiket és javaslataikat. 

– Felháborítónak és aggályosnak tartom, hogy Veres Pált és a miskolciakat sem méltatták arra, hogy a város költségvetéséről generálisan nyilvánítsanak véleményt – fogalmazott a létszámát tekintve családias hangulatúnak is nevezhető találkozó felől Szopkó Tibor. A zárt ajtók mögötti egyeztetést ugyancsak végigülő alpolgármester arról tájékoztatta stábunkat, hogy a Fidesz és a KDNP frakcióiból mindössze négyen jelentek meg a találkozón. 

Nekik a városvezetők köszönetüket fejezték ki, azonban rendkívül fontos lett volna, hogy az általuk felvetetteknél jóval nagyobb volumenű kérdésekről is szó essék a jövő héten nyilvánosságra hozandó, egyúttal a decemberi közgyűlés elé terjesztendő rendelettervezetről – folytatta Szopkó Tibor. Hozzátette: érti, hogy közeleg az önkormányzati választási kampány, azonban itt lett volna a lehetőség a számukra, hogy érdemi ellenvéleményt fogalmazzanak meg.

Az alpolgármester egyébként hatalmas szakmai sikerként értékeli, hogy a hazai önkormányzatokat sújtó kormányzati elvonások ellenére Miskolc esetében egy „stabil, a jogszabályoknak mindenben megfelelő, egyensúlyi, felelős, takarékos, sikeres és végrehajtható” 2024-es költségvetés van kilátásban. 

Mint arra Szopkó Tibor végezetül rámutatott: az önkormányzati cégek vezetőivel, az önkormányzati fenntartású intézmények és hivatalok gazdasági vezetőivel a témában lefolytatott tanácskozások is azt a célt szolgálták, hogy egy, a város működőképességét megőrző, ugyanakkor Miskolc fejlesztési lehetőségeit is szem előtt tartó büdzsét állítsanak össze.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!