Ugrás a tartalomra

Nem játszhat a bolgárok ellen Szoboszlai

nso.hu
Utoljára módosítva
2020. október 04. vasárnap 12:25
A Red Bull Salzburg a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Maccabi Tel-Aviv elleni BL-mérkőzést követő koronateszt három labdarúgónál is pozitív eredményt hozott.

A meg nem nevezett játékosok tünetmentesek, és rögvest karantén alá helyezték őket, így nem játszhatnak a Hartberg elleni bajnokin sem. A klub tájékoztatta az osztrák szövetséget, Bundesligát és az egészségügyi hatóságokat is.

A csapat többi tagja karanténba kerül megelőzés miatt, ami az esetükben azt jelenti, hogy csak az otthonuk és az edzések vagy a meccsek helyszíne között mozoghatnak. Hozzáteszik, hogy az ellenőrzések gyakorisága is megnő a következő napokban.

A klub hozzáteszi, hogy a válogatott játékosok behívóit törölni kell a következő két hétben – ennek értelmében Szoboszlai Dominik nem játszhatna a bolgárok elleni, csütörtöki Eb-pótselejtezőn.

A Nemzeti Sport megkereste az MLSZ-t, elmondták, várják az ügyben a Red Bull hivatalos értesítését. Értesüléseik szerint Szoboszlai nincs a fertőzöttek között.

Körülbelül délre a szövetség is megerősítette: Szoboszlai Dominik nem csatlakozhat a válogatott keretéhez.

A magyarok előbb csütörtökön Bulgária vendégeként Szófiában játszanak Európa-bajnoki pótselejtezőt, majd azt követően három, illetve hat nappal Szerbia és Oroszország fővárosában lépnek pályára a Nemzetek Ligája B divíziójának harmadik és negyedik fordulójában. A keret vasárnap kezdi meg felkészülését a találkozókra.

További hírek

Olvasnivaló