Ugrás a tartalomra

Nem a mi napunk volt: DVTK - FTC 0-2 (0-1)

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 11. vasárnap 08:15
A DVTK veszített az FTC ellen az OTP Bank Liga 3. fordulójában. Az első félidőben a vendégek támadtak többet, és büntetőből a vezetést is megszerezték.
Ez most nem a mi napunk volt. Fotók: Osztie Tibor

A szünet után a Diósgyőr egy kapufával kezdett, majd a vendégek is eltalálták a keresztlécet. A folytatásban többnyire mezőnyjáték folyt, majd a vendégek elkezdték tördelni a játékot, végül közvetlenül a lefújás előtt meglőtték az idény legszerencsésebb gólját.

Kulcspillanatok: 21. perc, Káprály Mihály játékvezető szabálytalannak látta Sanićanin szerelését a 16-oson belül, és 11-est ítélt  Mohamed Ali Ben Romdhane állt a labda mögé, és pontosan, nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt, 0-1 Sentić eltalálta az irányt, nyúlt a levegőben, de nem érte el a labdát

90+4. perc: Egy diósgyőri felszabadítás a társ hátáról Mohamed Ali Ben Romdhane elé pattant, aki balról, éles szögből a léc alá varrta a labdát, 0-2 - írja a dvtk.eu.

Még több fotóért kattints a képre!

A fővárosiak továbbra is százszázalékosak az élvonalban, igaz, ez csupán a második találkozójuk volt, mert a nyitókörben a debreceni fellépésük elmaradt. A zöld-fehérek kedden kétgólos hátrányban fogadják a dán Midtjyllandot a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának hazai visszavágóján. A miskolciak három kör után is nyeretlenek - közölte az MTI.

A fővárosiak az első perctől fölényben futballoztak, ki is alakítottak néhány lövőhelyzetet, a kaput viszont nem találták el. A meddő mezőnyfölény mégis vezetést eredményezett, mert Sanicanin szabálytalansága miatt a zöld-fehérek büntetőhöz jutottak, melyet Ben Romdhane magabiztosan értékesített. A gól sem változtatott a játék képén, a hazaiak elsősorban a védekezésre összpontosítottak, a vendégek pedig labdabirtoklási fölényük ellenére sem voltak veszélyesek az ellenfél kapujára.

Térfélcserét követően megélénkült a játék, a piros-fehérek Gera révén a bal kapufát találták el, de a túloldalon is akadtak ígéretesek lehetőségek, kétszer Sentic védett, Gustavo közeli fejesénél pedig őt is a kapufa segítette ki. Negyedóra elteltével mindkét fél hármas cserével próbált frissíteni, a meccs képe viszont nem változott: a Ferencváros fölényben futballozott. Mivel a diósgyőri csapat a hajrára sem tudott újítani, így a vendégek megérdemelten elvitték a három pontot Miskolcról, ráadásul a hosszabbításban egy hatalmas védelmi hibát kihasználva az FTC a kegyelemdöfést is megadta riválisának.

OTP Bank Liga 3. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Miskolc, DVTK Stadion, 8051 néző. Játékvezető: KÁPRÁLY Mihály (SZERT Balázs, HORVÁTH Róbert).
DVTK: Karlo SENTIĆ - GERA Dániel, Marco LUND, SZATMÁRI Csaba, Siniša SANIČANIN - VARGA Zétény, Vladislav KLIMOVICH, HOLDAMPF Gergő, Francisco FEUILLASSIER - Bright EDOMWONYI, Marko RAKONJAC. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ. 
FTC: DIBUSZ Dénes - Cebrail MAKRECKIS, Ibrahim CISSÉ, RAUL GUSTAVO, Eldar ĆIVIĆ - Kady BORGES, Habib MAÏGA, Mohammed ABU FANI - Adama TRAORÉ, Fortune BASSEY, Mohamed Ali BEN ROMDANE. Vezetőedző: PASCAL JANSEN.

Csere: Habib MAÏGA helyett Philippe ROMMENS, Kady BORGES helyett Kristoffer ZACHARIASSEN, Eldar ĆIVIĆ helyett Christian RAMIREZ és Francisco FEUILLASSIER helyett Mohammed RHARSALLA, VARGA Zétény helyett BÉNYEI Ágoston és Marko RAKONJAC helyett  Argyris KAMPETSIS mind a 60., Vladislav KLIMOVICH helyett JUREK Gábor a 78., BÉNYEI Ágoston helyett FEKETE Vince a 81., Adama TRAORÉ helyett Isaac PAPPOE a 88.percben.
Sárga lap: Siniša SANIČANIN a 19., SZATMÁRI Csaba a 42., Bright EDOMWONYI a 64., GERA Dániel a 83. percben.
Gólszerző: Mohamed Ali BEN ROMDANE (0-1, 11-esből) a 21., Mohamed Ali BEN ROMDANE (0-2) a 90+4. percben.

Értékelések a dvtk.eu oldalon.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!