Ugrás a tartalomra

Nem mindegy, hová lépünk le

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 04. csütörtök 17:13
Több millió forint értékben újulnak meg a lépcsősorok az Avas hármas ütemében. Két forgalmas helyszínen a napokban fejeződött be a munka. 
Fotók: Mocsári László 

A helyiek számára fontos fejlesztés készült el nemrég az Avas hármas ütemének egyik forgalmas pontján. A Klapka György utcai élelmiszeráruház előtti lépcsősoron immár a legkisebbek és a legidősebbek is biztonságosabban tudnak közlekedni.

– Ezek a lépcsősorok több mint negyvenévesek, így nem csoda, hogy ez idő alatt tönkrementek – ecsetelte ottjártunkkor Fodor Zoltán az 1,2 millió forintos munkálatok kapcsán. A terület önkormányzati képviselője szerint mindezt már nem lehetett felújítani, javítgatni. Mindeközben a betonszegélyek leválásai folyamatos balesetveszélyt hordoztak.

Egy másik lépcsősort is a napokban kezdhettek el használni az itt élők. A Jósika és a Kölcsey utcákat összekötő meredek szakasz önkormányzati körzethatáron fekszik, így a felújítást Fodor Zoltánon kívül a Velünk a Város frakciójának másik tagja, a jobbikos Szilágyi Szabolcs is finanszírozta. A beruházás hárommillió forintba került.

A felújításoknál azonban nincs megállás. Jelenleg a Klapka György utca 7. szám előtt dolgoznak a munkások. Itt is egy teljesen új lépcsősor épül. Ez a fejlesztés kettőmillió forint ráfordítással jár. 

Fodor Zoltán a Miskolc Televízió stábjának elárulta: körzetében további lépcsősorok felújítása is a tervek között szerepel – ugyanakkor hozzátette: a munkát nehezíti, hogy a korábbi évekhez képest most sokkal nehezebb kivitelezőt találni.
 

További hírek

Olvasnivaló