Ugrás a tartalomra

Nem paráztak rá, ki kinek adott kosarat

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. február 22. csütörtök 18:50
A polgármesteri hivataltól, valamint a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületéből (MOZEGYLET) verbuválták azt a két kerekesszékes kosárlabdacsapatot, amelyek csütörtök délután a DVTK Arénában csaptak össze.
Fotók: Juhász Ákos

Február huszonkettedike immár hetedik esztendeje a Magyar Parasport Napja. Ennek méltó megünneplésére a miskolci városháza is komolyan készült: először rendeztek ugyanis az épek és testi fogyatékkal élők bevonásával olyan kosárlabdamérkőzést, ahol a cipők talpai ezúttal nem hagytak nyomot a padlón. Sőt, zsákolásokat és másodpercekig tartó palánkon csüngést sem láthatott a közönség.

A figyelemfelhívó országos rendezvényről Varga Andrea stábunknak kifejtette: szeretnék, ha a miskolci polgárok észrevennék, milyen értékeik vannak a fogyatékossággal élő sportolóknak és embereknek. Az alpolgármester és Gergely István parasportoló, egyben a MOZEGYLET elnöke egyébiránt egyenesen a Stadion Sportóvodából érkezett a megmérettetésre.

Mint tőlük megtudtuk: a csapatokat fele-fele arányban töltötték föl innen és onnan is – különös tekintettel arra, hogy az efféle manőverezésben jókora előnnyel bíró játékosok a szervezők félelmei szerint vélhetően vaskos vereséget mértek volna azon hivatali dolgozókra, akik csupán a találkozó kedvéért ragadtak kerekesszéket.

Kosárlabdamérkőzés a Magyar Parasport Napján | Juhász Ákos képgalériája

Az akár ironikus duplacsavarként is értelmezhető esélyegyenlőségi intézkedések garantálták tehát, hogy a negyedek után egyik térfélről sem megszégyenülten távoztak a résztvevők. Kiderült viszont, hogy egy-egy akadályoztatás, netán elhamarkodott ítélet bárkit hátrányba hozhat a pályán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!