Ugrás a tartalomra

Nem sikerült a bravúr – a Győr ellen lehet meg a bronzérem

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2021. április 04. vasárnap 12:37
Szombaton folytatódott a Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának rájátszása. Az elődöntő második összecsapásán az Aluinvent DVTK együttese a bajnoki cím legfőbb várományosának számító Sopron Basket gárdáját fogadta. A találkozó elején remekül játszottak a piros-fehérek, és meg is nyerték az első negyedet, Hayes kiállítása után azonban megtört a lendület, és végül nagyarányú 80-57-es soproni győzelemmel ért véget az összecsapás.
Képgaléria! Fotó: Juhász Ákos

Aluinvent DVTK - Sopron Basket 57-80 (23-19, 11-22, 13-21, 17-19)

Edzői értékelések

Földi Attila: – A Sopron ellen mindig nehéz játszani a minőség miatt, amit képvisel. Az előző mérkőzésen Vukov Szonja megsérült, Pusztai Petra betegeskedik, így leszűkült a rotációnk, ráadásul útközben Keyona Hayest is elveszítettük, aki egyébként is fájdalmakkal vállalta a játékot. Igyekeztünk megnehezíteni az ellenfél dolgát, talán csak a harmadik negyeddel nem voltam elégedett, mert úgy éreztem, kezdjük feladni a meccset. Utána viszont próbáltunk harcolni tovább, és megtettük a maximumot, amit megkövetel a mezünkön hordott címer.

Gáspár Dávid: – Boldog vagyok, hogy bejutottunk a döntőbe. Kemény meccs volt, nagyon jól kezdett a DVTK, szenzációs dobószázalékkal használta ki a helyzeteit. A harmadik negyedben sikerült rendeznünk a védekezésünket, és olyan előnyt építenünk, amely elegendő volt a győzelemhez. Mindkét csapat keményen játszott, néha talán túlságosan is, de erről szól a versenyszellem, a játékosok küzdelme.

További hírek

Olvasnivaló