Ugrás a tartalomra

Nem tette közzé a város helyreigazítását a Borsod Online

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. március 11. péntek 11:59
A bíróság hiteles tájékoztatásra kötelezte a Borsod Online-t egy valótlanságokat állító korábbi cikk kapcsán, az internetes portál azonban ennek nem tett eleget.

A mai napig nem tett eleget egy jogerős sajtó-helyreigazítási ítéletben foglaltaknak a Borsod Online – tudtuk meg a miskolci polgármesteri hivataltól. Az önkormányzat még egy tavaly augusztus 27-én megjelent cikkel kapcsolatban fordult a bírósághoz. Ebben a kormányközeli hírportál háromszáz százalékos lakbéremelésről írt.

- A lap meghamisította a valós adatot, ugyanis az önkormányzati lakások bérleti díjai 2024-ig, lakástípustól függően, átlagosan 20-57 százalék közötti mértékben emelkedhetnek, ők viszont nem ezt írták – közölte a hivatal.

Hozzátették, Miskolc önkormányzatának az elmúlt években több sajtópert kellett indítania, hogy ne kaphassanak teret az álhírek, illetev valós információk jussanak el a miskolciak. Ezek a bírósági eljárások valamennyi alkalommal a kormányközeli Borsod Online internetes kiadvány cikkeit érintették.

- A fenti sajtótermék nem csak a valós tényállítás közlésének elvét és gyakorlatát nem követi, de a jogerős bírósági ítélet végrehajtásának kötelező erejét sem. Az említett tavaly augusztusi, valótlansággal teli cikk kapcsán a lap sem az önkormányzat által küldött helyreigazítási kérelemnek, sem a Miskolci Törvényszék által november 8-án kelt ítéletének nem tett eleget – mondták el.

Egyébként azóta már a Debreceni Ítélőtábla is jogerős ítéletében kötelezte a boon.hu portál szerkesztőségét a helyreigazításra. A mai napig nem hajtotta végre a jogerős ítéletet, ezzel jogsértést követett el.

- Miskolc város önkormányzata mindezek ellenére is bízik abban, hogy a boon.hu képes lesz jogkövető módon, az alapvető sajtóetikai irányelveknek megfelelve, hiteles tájékoztatással folytatni munkáját – mondták el érdeklődésünkre a polgármesteri hivatalnál.

(Címlapkép: Illusztráció; MiNap-archív; Fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!